От х:

Днес в x:

Жените с 2 000 повече в е-преброяването

Жените водят по численост в електронното преброяване на жилищния фонд и населението. Това показва справката на Регионалното статистическо бюро. От старта на кампанията до тази сутрин в община Хасково пред компютър са се преброили 13 471 дами. Мъжете са 12 278. В Димитровград жените са 7 239, представителите на силния пол- 6 811. За цялата област данните са 26 712 мъже и 28 800 жени.

Най-често трудност при попълването на анкетата създават въпросите, свързани с домакинството и семейството, събщиха от статистиката. Хората не правят разлика между двете. Трябва да се знае, че един човек прави домакинство, но не и семейство. За семейство се приемат родителите и техните деца, които никога не са всъпвали в брак, обясниха оттам. Гражданите питали често и дали пенсията е доход и как точно да опишат определена социална помощ.

Електронното преброяване ще приключи в 24.00 часа на 9 февруари. От 8.00 часа на следващия ден по домовете тръгват анкетьори. Виртуално преброените, ще трябва да предоставят уникалния код, който са получили на своя e-mail. Анкетьорите ще имат право да посещават домовете всеки ден до 20.00 часа на 28 февруари. Те ще носят баджове, с които ще се легитимират. Гражданите, които откажат да участват в статистическото проучване, ще бъдат глобени със 120 лева.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини