От х:

Днес в x:

Кметът и ГЕРБ във война заради синята зона. Преглед на регионалния печат

"ГЕРБ и Г.Иванов във война, побъркват хасковлии със Синята зона", водещо в "Хасковска Марица". Темата е силно застъпена и в двете регионални издания.

Според интерпретацията на "Марица", хасковлии се оказаха заложник на скобите след шумната петъчна сесия. Тя огласи надлъж и нашир, че зоната е незаконна, и което е по-важното-отменена. Да ама не. Според закона за местното самоуправление, кмета има право да върне общинско решение за прегласуване, че и после да го оспори в съда, където пък има три инстанции. През това време важи стария закон. Нещо като законите от Народното събрание. Трябва да изтърпят перзидентско одобрение и други обжалвания преди да бъдат обнародвани в Държавен вестник.

От ГЕРБ настояват че съветниците са  взели решение, решението за синята зона да стартира незабавно. Без обжалвания, просто става! И затова дават кмета на прокурор.

По-люпобитното е , защо съветниците се боят от обжалване или оспорване. Ако един закон е добър, трябва да издържи обструкции. И не се ли решаваха нещата точно така, без оспорвания, през последните три години. Срещу което опозицията обяви, че се бори.

А, и дано ГЕРБ не решат нещо за глобалното затопляне. Което да влезе в сила веднага  :)

"Тото мести пункта до кметски хотел". Тотализаторът ще премести своя пункт до Обредния дом, на около 200 м нагоре. Необходимо било за да се направи градинка на мястото. До хотела на сина на кмета. Защо тотото влиза в разходи да премества свой обект, чието място е добре познато на гражданите, дава отговор писмо на кмета от миналата седмица. В него се иска тотализаторът да премахне всичките си 8 павилиона в Хасково. Накрая, те остават с цената на преместването на един. Сделката бе наречена срамен пазарлък от депутата Иван Петров.

"Историци доказват персийските ни корени". Не сме нито тюрки, нито номади, и сме под 20% славяни. Имаме индоевропейски произход и се родеем с персийската империя, чиято история трябва повече да се изучава в училище. Това твърдят група анонимни историци, които искат да направят име със сензационна история-прародината ни е Иран. Открили доказателства за това в Иран, докато били развеждани от местен екскурзовод!?!

Без коментар.

"Алексей и Яне атакуват хора на възлови позиции в партията"-чело на вестника. Това е твърдения на депутата Иван Петров, които той изрече вчера на нарочна персконференция. Повод бяха писанията във вестника на Алексей Петров "Галерия" срещу Иван Петров. Там той е наречен "касиерът на Бойко Борисов", който поел контрабандата по границата.

От пресконференцията още стана ясно, че силните хора в ГЕРБ са Премиера, Цветанов, Фидосова, Стоянова и самия Петров. Останалите гербаджии били вън от опасност.

"Синята зона на печалба, ГЕРБ я дава на прокурор" заглавие над главата в "Новинар Юг". Приходите от зоната за последните три месеца на 2010 били 140 хиляди лева, разходите-98 хиляди. 15 инкасатори са уволнени заради злоупотреби и подменени с нови хора. Зона трябва да има, че даже и да се увеличи каза още кметът Георги Иванов. На ГЕРБ и тази им е много и я вкараха в прокуратурата. Мотивът е системно пренебрегване от страна на кмета на решенията на общинският съвет.

Визирани са неспазеното решение от петък с което синята зона е отменена и такса смет с чието намаляне кмета обяви, че няма да се съгласи.

"Отмениха грипната с едно наум"-истинската водеща тема за хасковлии от вчера е чело на вестника. Отмяната на ваканцията е заради рязък спад на заболелите, доста под епидемичният праг от 200 на 10 000. Има и друго наум. Синоптиците вещаят почти пролетни температури тази седмица. Те способстват за бързо разнасяне на вирусите, а е ясно че в кафенетата и по улиците се събират накуп много повече хора отколкото в класните стаи. Въпреки всичко, ситуацията се следи изкъсо, успокоява шефката на РЗИ Соня Димитрова.

"Местят тотопункт заради проект", "Хасковлии с такса смет на старите цени"-още теми произлезли от вчерашното открехване на институциите към избирателите.

"Марашев бранеше като Матросов контрабандата на БСП", думи на Иван Петров от вчерашната му пресконференция. Доказателство, че Герберът не е кадрувал по митницата е, че толкова дълго Стефан Марашев запазил поста си по време на ГЕРБ. Екс началникът на митница Свиленград бе сменен не заради злоупотреби а..заради незаконна вила на Ставри Димитрово.

"Психар троши черепа на дете?" водещо на трета страница. Относно вчерашния инцидент при който 8 годишния Мехмед с черепна травма бе транспортиран в Пловдив. Една от версиите е откъснала се мазилка от блок на ул. "Единство". Друга, че някой е замервал детето с камъни от блока.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини