От х:

Днес в x:

"Уикилийкс": Британски военни тайни са попаднали в руснаците

овата порция секретна поща на американски дипломати публикува „Уикилийкс". Според документите Съединените щати са се съгласили да предадат на Русия секретна информация за британския ядрен арсенал, за да убедят Москва да подпише новият договор за съкращаването на ядрените оръжия, съобщава днес NEWSru.com, цитиран от КРОСС.

Договорът влезе в сила след размяната на ратификационните грамоти в събота.

Според The Daily Telegraph, информация за ракетите Trident, които САЩ доставя на Великобритания, ще бъде дадена на Русия в замяна на договора. Британските военни анализатори, смятат, че тази крачка на американската администрация ще нанесе значителна вреда на отношенията между съюзниците.

Детайли от задкулисните преговори между САЩ и Русия има в повече от 1400 писма на американски дипломати, като между тях са и 800, които са изпратени в Съединените щати от посолството им в Лондон.

От документите става ясно, че обещаната от американците информация за британските ядрени оръжия, в края на краищата накарала Русия да подпише договора. По време на тайните преговори Москва се е мъчила да получи колкото се може повече информация за американските Trident, които Великобритания е притежавала.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини