От х:

Днес в x:

Кметът праща багери срещу тотото. Извънземни в Хасково. Преглед на регионалния печат

"Извънземни живеят в Хасково от 20 години" анонсира вестник "Новинар Юг" на първа страница. Думите са на шефа на териториалната статистика Наско Нанев. Той визира преброяванията от последните 20 години. Оказва се, че в Хасково има хора които се определят като марсианци или обитаващи топлите страни ескимоси. Чисто статистически, на 100-на хиляди души се полагат по 10-на които не са сами в главата или звездите им го говорят. Интересно ще е на тазгодишното преброяване да се види дали тази бройка ще е "мръднала" нагоре.

"Писмо по рейса-2 лв". Ако някой е забравил, че живеем в компютърния век, пропуснал е, че през последните 100-200 години у нас функционира поща, и въпреки всичко реши да праща писмо на ръка, да приготви 2 лева с които да се яви в офис на "Арда Тур,"  за да пусне писъмцето по автобуса. Ако иска да изпрати колет, сумата може да нарастне на десетачка в зависимост от дестинацията. Сумите вече са официално регламентирани от собственика на най-големия превозвач в региона Себахтин Исмаил. Потърпевши ще са шофьорите които вече няма да прибират пари на ръка и студентите, които получаваха колети от вкъщи.

"С фотофиниш падна терморекорд от 93-та". Вчера било 18.4 градуса. През 1993-та било 18.3.

"Война! 3 трупа за 23 дни" Минко Христов от Крепост и Ани Боева от същото село, ученичка в хасковската езикова гимназия, умряха след свирепо размазване в крайпътно дърво по пътя Хасково Димитровград. Първата жертва от тази година бе отпреди три седмици. В свирепа катастрофа в харманлийско издъхна хасковлията Янчо Русев, на 28 години.

"Баните бият Варна по туристически напредък". Хотелите в близката до Хасково община  внасят 2.5 пъти по голям данък от хотели от същия клас в морската столица. В Баните сигурно очакват тази година туристическият им бизнес да се развие 2 пъти повече отколкото на Черноморието. Да не стане само като "Хасково най-добър град за живеене в България". Тоест малко като виц.

"Кметът праща багери срещу тотото", заглавие над главата в "Хасковска Марица". Тотопунктовете не се вписвали в новата концепция за градска среда. На регионалния шеф на тотализатора е изпратено писмо в което е даден срок от две седмици, пунктовете да си оберат крушите. Не е предложено алтернативно място. Пред перспективата, Хасково да остане без Тото, което е за Гинес почти колкото Богородица, двете страни са си уговорили среща днес. Ще ви държим в течение, какво се случва.

"18 градуса стигна живакът в Хасково"-чело на вестника.

"Одрусаха Неохим с глоба от 10 000 лева". РИОСВ е натресла глоби и на ОЦК Кърджали. И двете предприятия обаче имат повече файда да плащат глобите и да работят. Спирането на агломерационната машина в Оловно-цинковия комбинат в Кърджали например ще му донесе в пъти по-големи загуби от една глоба.

"Съветнически инат спира частна инвестиция", водещо на страница втора. Инатът на новото мнозинство в хасковския общински съвет да се докаже пред кмета провали приемането на подробен устройствен план за застрояване и електроснабдяване в хасковското село Въгларово. Така бе провалено бизнес начинанието на въгларовец, който искал да открие малка винарна. С 5 работни места в нея. Надали някой от гласувалите против може да посочи една смислена причина срещу желанието един българин да си вади хляба с честен труд.

От мерене на мускули, никой не даде отговор на въпроса, какво ще стане с 20 900 лв събрани от синята зона и какво ще правят ония хасковлии които са си закупили годишен абонамент за зоната. Ако тя е отменена разбира се. Впрочем и това не е ясно. От групата на ГЕРБ твърдят че тя е отменена, кмета обяснява че тя не е, защото той я вкарал в съда.

Чака ни интересна седмица.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини