От х:

Днес в x:

Хасково под 80 хил, съветниците с 8 по-малко. Преглед на регионалния печат

"Хасково под 80 000" прогнозира шефът на местната статистика Наско Нанев на страниците на вестник "Новинар Юг". Това означавало, че общината ще е под 100 000 души. Което според новия избирателен кодекс води до намаляне на съветниците в Обс. При това с цели 8-от 41 на 33.  Това май ще бъде ползата от преброяването за населението.

"Алтънкови на тезгяха за 324 бона" Имотите на скандалната харманлийска фамилия Алтънкови са обявени за публична продан от частен съдебен изпълнител. Причината е че Стилян и Димитринка Алтънкови и тяхната фирма ДСА имат големи задължения към старогазогрска фирма за горива. Продават се бензиностанцията на Алтънкови и парцели земи. Напоследък харманлийците ги горят/коли, офиси/, преди това ги проверяват/ДАНС, полицията/, обират ги, счетоводителите им се бесят, и всичко това, според местни, заради връзки със силова групировка която контролирала бизнеса с горива.

"Роми бастисват гора, продават в Република". Става въпрос за горичката по околовръстното, която е най-близко до култовия хасковски квартал. Не че не ги хващат, но глобите рядко спират мургавите събратя. Още повече че често няма какво да им се вземе освен каручката и коня, който пък общинска полиция няма къде да държи.

"При пожар се действа инстинктивно" интервю с хасковския огнеборец Делчо Делчев на страница 6-та. Той влезе в хрониките с признанието получено на годишната церемония "Пожарникар на България 2010". Там Делчев стана единственият огнеборец от региона получил награда. И тук май идва недоразумението. Новинарци го обявяват за огнеборец на 2010-та година, макар човекът да е получил трета награда при това в специфична категория, пожарогасене и АСД/аварийно спасителна дейност"/. Сигурно има и такива, които не знаят че победителят е този който е на ПЪРВО място, не на трето. Карай.

"Помияри фалират общините" Алармират от "Хасковска Марица" в заглавие над главата. Ако дори едно бездомно куче се разкарва из центъра на града, РВМС има право да наложи глоба от 1000 лв, при повторение до 4 000. Това са санкциите които влязоха в сила от този месец, по новия закон за закрила на животните. Броят на хасковските помияри, е достатъчен да фалира незабавно общината. 

"Ресторантьори плащат глоби, не махат пепелници"., чело на вестника.Това е един от начините за спазване на новата наредба за тютюнопушене на обществени места. Не я спазваш и предпочиташ да плащаш глобите. Някои ресторантьори мислят, че  ще минат метър, щото клиентелата ще им избие глобата. Забравят обаче че насреща им е Дянков, който има неутолим глад към събиране на /допълнително/ пари. Така че нищо хубаво не ги чака. За това и ги предупредиха от местния РИОКОЗ, които налагат санкциите.

Ваканцията едва ли ще спре грипа, предупреждава вестникът с огромна снимка на първа страница. Там се вижда как група малчугани си контактуват най-спокойно на скейтърска площадка. Смисълът на епидемията и ваканцията е всеки да си стои в къщи.

"Близо милион за бедни от областта". Това са парите раздадени от областната дирекция социално подпомагане през 2010-та година.

Това бе по-интересното от местната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини