От х:

Днес в x:

Грип уби санитарка в Свиленград. Преглед на регионалния печат

"Грип уби 38 годишна санитарка", заглавие в "Новинар Юг". Сийка Петкова работила в МБАЛ "Свиленград" когато прихванала вирусът. Опитала се да се лекува в домашни условия, но както става в такива случаи се появили усложнения. Непотърсената квалифицирана помощ е довело до рязко изостряне на болестта и фаталния край. Който си мисли че от грип не се умира, се лъже, заявява директорът на болницата д-р Димитър Ермов. Според него тази година вирусът е мутация на прословутия свински грип.

Темата за грип е развита и във водещото заглавие "Обявиха грипна в 3 общини, без Хасково". Справката из училищата показва, че и в хасковско нещата не са по различни от ситуацията в Любимец, Свиленград и Ивайловград, където бе обявена грипна ваканция. В областния град отсъстват между 20 и 30 % от учениците. Директорите си обясняват по-голямото присъствие в час със завършването на първия срок и нуждата от оформяне на оценките. Иначе децата идвали болни в час.

"112 в нета бранят сома от ИАРА" 112 имейла е получил сталевският кмет Панчо Панушев по прякор Мърфи, с които го хвалят за уловения грамаден сом от Марица. Той е втори в рамките на седмица. Първият, 20 килограмов, бе подарен на Бойко Борисов и...докара глоба от ИАРА. Сега Мърфи уловил втори сом, 54 килограмов, както твърди на въдица и го изпратил на снимка на риболовната инспекция.

"Свиленградчани с дрога за 5 млн" над главата на вестника. Търговецът Михаил Михайлов използвал съпругата и двете си непълнолетни деца-на 4 и 8 години, в опит да прикрие вкарването на 27 килограма хероин в България. Биз закопчан на ГКПП "Капитан Андреево" след като колата му била проверена по метода Анализ на риска. Освен него е арестуван и 33 годишният Илиан Мартинов от село Боян Ботево общ Минерални Бани.

"Хората на Пинчев: АБВ-то на Първанов е като дом за стари фльорци", водещо заглавие в "Хасковска Марица". Изявлението местните лидери на земеделците направиха на нарочна пресконференция вчера. Тя бе за да се обяви на целия свят, че РЗС и БЗНС нямат нищо общо, освен може би близкото произношение заради съвпаданеието на две букви. Та след като го обявиха, земеделците дадоха мнение за всичко в страната. Не бе пощаден и Първанов-последователи му в сдружението АБВ са...стари фльорци. За БЗНС-то най-точното определение е в редакционния коментар на вестника: Много вожд, малко индианец!

"Генджевисти дефилират по чаршията, полицаи пазят джамията", чело на вестника. Четивото е за тези които се интересуват кои са лагерите в мюсюлманското духовенство, за какво се борят и какво става в Хасково. За сега още нищо, ама както казват братята мюсюлмани се пече. И те се карат за същото както и в православната църква-власт, имоти и пари.

"ГЕРБ почита жертвите на комунизма" друго от водещите заглавия във вестника. Това е безкрайно интересно. Ще речеш че лидерът ан ГЕРБ е известен антикомунист и борец против режима на Живков. А не личния бодигард на бай Тошо. Тц, тц

"Незаконните палати и бараки край Ивайловград-непокътнати" на страница 4-та. Какво се случва месеци след проверките на данъчните и силовите изказвания на властта. Отговорът е : нищо. Та на това е и посветена и статията-на нищото.

"Такста смет падна, ред е на глобите" четиво от страница 5-та. Хасково бил най-скъпият град. Само тук санкцията за неправилно паркиране е 50 лв. И други наричат Хасково "най-скъп град". Позовават се на високата цена на водата, данъците стоките и услугите в града. Вероятно ако главният ти проблем е къде да си паркираш колите, глобите биха излезли на първо място.

Това бе по-интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини