От х:

Днес в x:

Продадоха за скрап колата на хасковлия, той не знае

Иван Ванчев до остатъците от колата му

Лекият автомобил „Опел Калибра“ на Иван Ванчев от Хасково бе предаден за скрап в пункта до Сточна гара, без собственикът да подозира. Колата изгоря рано сутринта в събота пред блок 28 в „Орфей“, заедно с още един автомобил - „Лада“ Огнеборците предполагат, че огънят е тръгнал именно от руското возило.

Наскоро Ванчев спазарил колата си с Марин Велев, но получил само половината пари. Затова големият талон останал в него, а финализирането на сделката – сключване на договор за покупко-продажба било отложено до окончателното изплащане на „Опел“-а. Към момента законен собственик на возилото е Ванчев. За зла участ обаче междувременно колата изгоряла до тенекиите и полу-купувачът без много церемонии я откарал до пункта за скрап на фирма „Детелина“. Там я приели, без да задават излишни въпроси.

Иван Ванчев тази сутрин открил това, което е останало от колата му, вече нарязано на парчета. С талона на колата в ръка той поискал обяснение от шефа на фирмата за скрап – Атанас Атанасов. Железарския бос обаче му казал: „Не е моя работа. Оправяй се!“

Как може някой да ти откара колата и да я продаде за старо желязо и никой да не му поиска документ за собственост, чудеше се младият хасковлия.

Атанас Атанасов бе попитан от репотер на Haskovo.net не се ли изискват документи, когато се приема кола за отпадъци. Шефът обясни, че нямал дори минута свободно време да разговаря с журналисти. Само подхвърли пътем, че искали личната карта на човека, който е докарал колата. „Аз също имам лична карта. Мога ли да ви докарам колата на комшията? Ще я приемете ли?“. „Ще я приемем“, лаконично отвърна железарският бос и прекрати разговора.

Справка в публичния регистър на МРРБ показа, че фирма „Детелина“, която се води еднолична собственост на брата на Атанасов – Филю Атанасов, има разрешително за тази дейност.

Тодор Кръшков

 

Тук ще приемат колата на комшията ви без излишни въпроси
 
 
Шефът на площадката за скрап Атанас Атанасов
Талон има, но кола няма
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини