От х:

Днес в x:

Плащаме данъците си без такси за банките

522 декларации са събрали данъчните от началото на годината

Данъците ни към държавния бюджет се плащат само по банков път, с пощенски запис или по интернет, но не и кешово, на гише, припомнят от Национална Приходна Агенция. В хасковския териториален офис на НАП е разкрито гише което обслужва данъкоплатците безтаксово. От други места услугата ще ви струва между 2 и 5 лева в зависимост от банката. Примерно при плащане на забавени здравни осигуровки попълвате преводно нареждане по дължимата сума и отделно преводно нареждане за начислените лихви, дори и те да са стотинки. За всяко нещо се полага такса.

Данъчните припомнят начините за плащане към бюджета по повод течащата кампания за плащане с отстъпка на данъка върху доходите. 5% данъчно облекчение се полага ако до 10-ти февруари се внесе цялата сума на дължимия данък. Другото условие да се ползва преференцията е годишната данъчна декларация също да е подадена в този срок.

След 10-ти февруари, същият размер отстъпка ще се полага само ако декларацията за получени доходи е подадена до НАП по интернет с електронен подпис. По изключение тази година крайният срок за физическите лица е 2 май, тъй като 30 април е неприсъствен ден – събота.

Клиентите на НАП трябва да знаят, че при попълване на преводни нареждания към бюджета е необходимо да се напише точната сума, кодът за вид плащане, който при данък върху доходите на физически лица от свободни професии, граждански договори, наеми и други е 111213, входящият номер на данъчната декларация и задължително периодът, за който се отнася плащането.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини