От х:

Днес в x:

Местните данъчни: Запорът е хубаво нещо

Запорът е най-ефективната мярка срещу длъжниците, смята Димо Маринов

Запорирането на сметки на длъжници е най-ефективната мярка за събиране на данъци, констатира шефът на местната хазна Димо Маринов. От миналата година общината има статут на публичен изпълнител и има право да събира принудително задълженията си чрез запори върху пари и имущество.

„Освен, че след запор на сметка банката автоматично ни превежда сумата на нашите задължения, запорът е полезен и че удължава давността на взиманията-от 5 на 10 години“ коментира предимствата Димо Маринов. Дали заради това, приходната част на бюджета е изпълнена почти на 100 %. Събрани са 13 млн 775 хиляди лева, срещу 13 млн 501 хиляди за 2009-та година. Всички пера са изпълнени с изключение на патентния данък.

„Тютюнджиите избягаха в ЕООД-та за да се из-мъкнат от патента“ обясни Маринов. Най добрия показател за нивото на бизнеса е такса придобиване, допълни още Маринов. Въпреки очакванията че кризата ще свие това перо, то си остава същото както и през предходната година-1 млн 515 хиляди лева. Броят на търгуваните МПС-та също не се е променил съществено. За 2010 5030 коли са сменили притежателя си.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини