От х:

Днес в x:

Още няма решение за пълната забрана за пушенето

Все още няма окончателно решение за датата, от която ще бъде въведена пълна забрана за пушенето на закрити обществени места, обявиха от здравното министерство. Това ще бъде обсъждано следващата година, напомниха оттам.

В репортаж по Би Ти Ви беше съобщено, че премиерът и представители на хотелиерския и ресторантьорския бизнес са се разбрали подобна забрана да влезе в сила от 2014 г. Телевизията се позовава на информация от Благой Рагин от Българската хотелиерска и ресторантьорска организация

Рагин участва в срещата при премира Борисов миналата седмица, на която е обсъждан проблемът с ограничението за пушене в заведенията. На нея са присъствали още здравният министър Стефан Константинов и председателят на парламентарната комисия по здравеопазване Десислава Атанасова.

На срещата беше взето решение само затова, че от лятото на тази година в заведенията до 50 кв.м ще е абсолютно забранен тютюнев дим. По сега действащите разпоредби те имат право да избират дали да са за пушачи или за непушачи. Тази нова мярка вече предизвика остра реакция от собствениците на малки заведения, които твърдят, че ще фалират и не е ясно дали управляващите няма да се откажат и от нея.

От средата на 2010 г. трябваше да има абсолютна забрана за пушене на обществени места, но беше отменена от парламента. С промени в Закона за здравето от лятото на миналата година беше въведен по-либерален режим.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини