От х:

Днес в x:

Българин жертва на атентата на Домодедово

Българинът Николай Иванов е сред 35-те жертви на самоубийствения атентат на летище Домодедово, потвърдиха от Външно министерство, предаде АСН.

Сред жертвите на атентата на летище Домодедово има и българин. Това съобщи и кореспондетът на БНР в Москва Васко Михайлов. Николай Иванов Иванов, който живее в Австрия, пристигнал на летището с полет от Австрия, малко преди избухването на взрива. В продължение на часове той не отговарял нито на руския, нито на австрийския си мобилен телефон.

Информацията за загиналия българин беше потвърдена от Министерство на извънредните ситуации на Русия. От там е изготвен списък на жертвите, който съдържа информация, въз основа на откритите лични документи у загиналите.

Близките на Иванов вече са уведомени за трагедията.

Взривното устройство, което избухна на летище Домодедово, по всяка вероятност е било закрепено за тялото на терориста, съобщи говорителят на руския Следствен комитет Владимир Маркин, цитиран от РИА Новости.

„Съдейки по факта, че на мястото на експлозията няма образувала се яма, може да се предположи, че самоделното взривно устройство е било закрепено за пояса на извършителя. Това сочи, че взривът е предизвикан от терорист-камикадзе”, посочи Маркин.

Той допълни, че на мястото на инцидента продължават да работят следователи от Следствения комитет.

Министерството на извънредните ситуации на Русия публикува нов списък на пострадалите при атентата на летище Домодедово. Според най-последни данни след атентата са били хоспитализирани 108 души. Същевременно представител на министерството съобщи, че броят на хоспитализираните е 110 души.

Междувременно стана ясно, че имената на 24 от жертвите са уточнени.

Руският президент Дмитрий Медведев заяви, че за атентата на летище Домодедово трябва да се потърси отговорност на ръководството на летището, предава Интерфакс.

“Това, което се случи, показва че е имало ясни пробиви в системата за сигурност на летището. Някой би трябвало да положи много усилия, за да успее да внесе толкова голямо количество експлозиви.”, е заявил Медведев.

„Всеки, свързан с компанията, вземаща решения там, както и ръководството на летището, трябва да отговори на всички въпроси.”, е добавил той.

Според първоначалните данни взривът е със сила на между пет и седем и килограма взривни вещества.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини