От х:

Днес в x:

Горящ тир блокира Е-80 край Подкрепа

Тир пламна в движение край с. Подкрепа

Тежкотоварен камион DAF натоварен до горе с хартия и канцеларски материали пламна в движение между селата Подкрепа и Стойково към 11 часа днес. Водачът Савко Атанасов панически отбил и скоростно напуснал пламналото си возило. За късо време вълма дим забулили пътя, а пътуващите и в двете посоки спонтанно заспирали по платното и на банкета. Хаосът блокира международното трасе Е-80 за близо два часа. Полицията въведе известен ред с отцепки на мястото, но вече се бяха образували по 2 км опашки от двете страни на инцидента. Изнервени шофьори правеха обратни завои в опит да се измъкнат от капана.

В същото време два противопожарни автомобила на хасковската служба се опитваха да овладеят и потушат огъня. Накрая се поздравиха с успех- хартията изгоря, но поне возилото оцеля и както се оказа впоследствие, може да продължи на собствен ход.

Топове опаковъчна хартия и канцеларски материали станаха на пепел
Нищо от стоката не бе спасено, но камионът оцеля

По думите на шофьорът Савко Атанасов от Пловдив, той усетил че нещо става със стоката малко след като подминал Стойково в посока Хасково. Не спрял да провери. Няколко километра преди Подкрепа обаче, бил настигнат от лек автомобил, чийто шофьор със жестове и викове му казал че първото ремарке гори. Савко светкавично звъннал на пожарната още преди да спре автомобила, после набързо избягал от возилото. Не изглеждаше особено притеснен, стоката и колата били застраховани.

Те били на смолянската фирма „Каролина и Ко“. Материалите се транспортирали от Истанбул за родопския град.

Г.Христов

Шофьорът Савко Атанасов не изглеждаше притеснен

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини