От х:

Днес в x:

Върховният съд върна офиса на ГЕРБ Хасково

Върховният административен съд върна ГЕРБ Хасково в офиса им в малкия бизнесцентър. Със свое решение, което не подлежи на обжалване, ВАС отмени отмени отказа на местния административен съд да спре предварителното изпълнение на заповед на кмета Георги Иванов. С нея се нареждаше на хората на Бойко Борисов в Хасково да освободят наетите помещения.

Предварително изпълнение означава да се изпълни една обжалвана заповед, преди съдът да се е произнесъл по нейната законност.

В края на октомври миналата година кметът Георги Иванов уведоми писмено централата на ГЕРБ в Хасково, че няма да продължи изтичащия в края на годината договор за наем. Като причина за това градоначалникът посочва решение на ОбС да се продадат офисите на първия етаж на малкия Бизнесцентър. В заповедта си Иванов даваше срок до 3 януари гербаджиите да се изнесат от помещенията. ГЕРБ оспори отказа да се удължи наемът и поиска да се спре предварителното изпълнение на кметската заповед да освободят помещенията. Хасковският административен съд отказа. Именно това определение бе отменено от Върховния административен съд.

„С отнемане на помещенията с въпросната заповед на кмета ще се затрудни политическата дейност, и дори ще се преустанови за неопределен период от време, а това е достатъчно основание за отмяната на предварителното изпълнение на тази заповед“, мотивират се върховните съдии. Председател на състава е Бисерка Коцева.

Междувременно в хасковския Общински съвет настъпиха промени, оформи се ново мнозинство, доминирано от ГЕРБ. Новото мнозинство отмени старото си решение за продажбата на офисите на първия етаж на малкия Бизнесцентър. Така на практика отпада и мотивировката за отказа на кмета да не продължи договора за наем на ГЕРБ.

Тодор Кръшков

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини