От х:

Днес в x:

235 лв за избор на лекар в АГО. 5 години затвор за поп. Преглед на регионалния печат

"5 години решетки за измамника поп Таньо" водещо заглавие във вестник "Новинар Юг". Бившият гуру на закритият пирют в Узунджово е осъден още да плаща 39 800 лв обезщетение на 3-ма бизнесмени за нанесени имуществени вреди. За какво става въпрос? Духовният водач на фалиралия приют в село Узунджово наред с богоугодните дела въртял и престъпна схема, прикрит зад расото и килимявката. Той купил на лизинг 9 коли от 2 автоборси. Вместо да ги изплаща обаче, препродал част от возилата на трима бизнесмени. Естествено после те върнали колите на ужилените автоборси, заради което попът е осъден да плати и обезщетението. Далаверите поп Таню развъртал от март 2008-ма до януари 2009-та година.

Исус може и да е изгонил търговците от храма, но ги наследиха свещениците. Тях кой ще ги гони?

"Желязото поскъпна, юрнаха се да продават". Цената на скрапа вече била 50 стотинки за кило. Преди това трудно стигала и 40. Новата цена била прокарана от "Стомана" Перник и ощастливи ромите в Хасково. Хора от 12 до 62 годишна възраст окупираха пунктовете за скрап и продаваха кой каквото е намерил. Или откраднал.

"Доктор иска 42 бона за ваксина срещу хепатит". Докторът е педиатърът Марио Янакиев. Той е и председател на здравната комисия към общината. Потресен от размаха на хепатитната епидемия и жертвите и, предимно млади хора на по 20-30 години, докторът още преди две седмици лансира идеята за превантивна ваксинация на 16 годишните. Тоест всички 9-класници в Хасково. Идеята е, че 15 годишния срок на действие на ваксината ще ги предпази от болестта в най-активните години от живота им. Ваксината трябва да се поеме от общинският бюджет иначе идва скъпо-50 лв на една игла. Нужни са поне 2. Ако за хората е скъпо, за общината 42 хиляди се приемлива сума, когато става дума за здравето на децата ни, заяви преди време пред Нaskovo.net д-р  Янакиев.

"Мърфи договори ЖП надлеза в Бояна". Прави-струва, сомове лови, но кметът на Сталево Панчо Панушев известен като Мърфи, постигна своето. ЖП надлез до Сталево ще има. Решението било взето в министерският съвет, парите ще дойдат по оперативна програма "Транспорт" на ЕС. Дума даде лично Бойко Борисов, размекнат от уловен 20 килограмов сом даден му като армаган от Мърфи.

Припомняме, че първоначално до Сталево не се предвиждаше никакъв надлез. Единствената пряка през полаганата  високоскоростна ЖП-линия бяха два подлеза. По този начин близо 2 хиляди декара обработваеми земи на тамошната кооперация оставаха откъснати от селото, понеже през подлезите не минава селскостопанска техника.

"Искат 235 лв за избор на лекар в АГО", водещо в Хасковска Марица. Не че някой лекар е  поискал тази сума, но толкова могат да ви искат максимум, според новите правила за избор на специалист. Изборът на екип за раждане пък ще струва максимум 350 лв. Сумите са регламентирани от "ценоразписа" на министерският съвет. Там е записано, че избор на лекар струва най-много 50% от цената на клиничната пътека, ако тя е до 500 лв. Раждането тази година се плаща от Касата в размер на 470 лв при това без да има разлика дали е по-нормален път или със секцио. Все още ръководството на МБАЛ Хасково не е ратифицирало никакви тарифи. Оттам обещават да залагат на най-ниския възможен праг.

В случая само можем да повторим думите на един лекар казани в инетрвю за haskovo.net- така наречения избор на екип легализира рушветчийството в системата на здравеопазването. Напълно вярно.

"Съдът резна хасковския кмет по две жалби" Административният съд остави без разглеждане жалбите на хасковския кмет Г.Иванов относно две решения на Обс-за комисиите за избор на управители на 5 здравни заведения и общинските предприятия "Тролейбусен транспорт" и "Обреден дом". Жалбите не се разглеждат защото това не са административни решения и не подлежат на контрол от административния съд, били част от мотивите на съдията. Освен това взетите решения били напълно в правомощията на ОБСи кмета нямал право да ги жали.

"Задържани с 5.5 кг хероин остават в ареста" и "Спипаха банда с нелегален червен дизел", заглавия от крими страницата.

Това бе по-инетресното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини