От х:

Днес в x:

Айковците: Искаш проститутка? 30 евро на час

Айковците пред съда в Хасково

Двамата братя от Харманли Антон и Асен Сашеви, известни в града като Айковците, които бяха арестувани и обвинени в сводничество, са били подслушвани в течение на два месеца. Това стана ясно днес в съдебната зала, когато прокуратурата връчи на съдиите поверителна папка, съдържаща СРС-та. Те бяха приобщени към делото за мярката им за неотклонение.

След като харманлийският съд ги пусна под „домашен арест“, тамошните районни прокурори оспорваха решението им пред окръжния съд в Хасково. Окръжните магистрати обаче поискаха експерти да се произнесат за здравословното им състояние, преди да вземат решение дали да ги върнат зад решетките. Лекарската експертиза днес не бе готова, което отложи съдебното заседание за утре.

Според запознати с разследването със специалните разузнавателни средства били записани разговорите на единия от двамата братя, който уговарял услугите на жриците на любовта. Цената зависела от статуса на конкретния клиент, но тръгвала от 30 евро за час.

Разследването разполага с показанията на четири жени, експлоатирани от двамата братя. Една от тях била малолетна. Обвинението към Айковците е в сводничество и трафик на хора, което подсказва, че от услугите на харманлийските жрици са се ползвали и чужденци.

Антон и Асен, както и баща им, бяха арестувани в началото на януари. При обиск в къщата на бащата в Харманли полицаите откриха голямо количество банкноти в различни валути, общо около 110 000 лева.

Днес в съдебната зала прокурорът Павел Жеков представи и докладни записки от харманлийски полицаи, в които се казва, че двамата братя са нарушавали наложения им „домашен арест“ - били забелязвани да се движат с кола из града. Адвокатката им Галина Славова протестира против тези доказателства с мотива, че мярката им за неотклонение „домашен арест“ на практика е оспорвана и не е влязла в сила. Според прокурора обаче мярката „домашен арест“ се налага по същия начин както „задържане под стража“ и влиза в сила незабавно, независимо се обжалва или не. Съдът прие полицейските докладни като доказателства в процеса. Утре магистратите трябва да се произнесат дали Айковците трябва да бъдат върнати зад решетките.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини