От х:

Днес в x:

Грипът изпразни класните стаи. Класовете под строй на кънки. Преглед на регионалния печат

"Грипът изпразни класните стаи" алармира вестник "Новинар Юг". Новината е водеща на стр 2-ра. В нея се твърди че близо половината от класовете в няколко училища липсват заради заболявания от грип и ОРЗ. Телефоните на здравната инспекция пламнали от разтревожени родители които да питат има ли грип. "Шандор Петьофи", "Иван Рилски" и "Кирил и Методи" са били най-засегнати. От училищата отричат да имат висока заболеваемост. Според директорът на "Рилски" Стоил Стоилов, засегнатите били само от една паралелка.

Да де, той така почва грипът -от една паралелка. Справките на школата за отсъстващите на фона на общия брой на децата, показваше че няма поводи за безпокойство и при последната грипна ваканция от ноември 2009-та година. Добрата новина сега е че няма изолиран грип в областта, успокояват от РИОКОЗ. Лошата, че заболеваемостта наистина расте.

"Хасковлия прави годишнини от разводи"-чело на вестника. В очевидно рекламния текст, се твърди че собственикът на сватбена агенция е готов с организиране на партита за разведени. Това било интелигентна европейска практика. Тук сме балканци, за които тази практика е чужда и господинът ще се убеди в това ако посети само едно бракоразводно дело в съда.

"Стъкло сменя мрамора във фонтата на площад Свобода". Реконструкцията на хасковския център започна. Тя е част от големия проект за 10 млн, който ще облагороди парковите и пешеходните зони в града.

"Два пъти крадат кабела на светофар". Изглежда дребнотемие ама не е. Светофара е на зеленчуковия пазар и при негова липса, се блокира кръстовището. А оттам се блокира и движението в целия град. То и с 5 светофара, кръстовището на България със Съединение е истинска лудница, пък без светофар е направо сцена за бъдещи катастрофи. За последната седмица го крадели два пъти тоя кабел, оплаква се шефът на Екопрогрес Коста Сарджев. Кабелът струва и скъпо-21 метра за 1000 лв.

"С Багер Копат златото на Ангел Войвода". Според обширен репортаж на страница 4-та, иманяри  са разкопали землището на село Нова Надежда в търсене златото на Ангел Войвода. Попаднали обаче на подземен тунел водещ към стара сребърна мина. Тази версия се разминава с мнението на полицията. Сезирани от кмета на селото, униформените извършват проверка и констатират голяма яма с вода.

Като във вицовете за оптимиста и песимиста. В една локва първият виждал звезди, втория-кал.

Доста по-интересно е на старница 6-та и 7-ма. Пълен разрез на живота и кариерата на хасковския супер-талант Григор Димитров. От първите тренировки с ушанка в зала "Спартак", до победата на Уимбълдън. Снимки от годините през които Гришо израстваше като тенисист. В родно Хасково, както ще се изненадат мнозина, които обявиха, че Григор вече не принадлежи на града си. Друг е въпроса дали градът ни заслужава такъв като Григор.

"Натискат учители да водят класовете на кънки" настоява "Хасковска Марица" в заглавие над главата. Това била хрумка на новия шеф на съоръжението Валентин Димитров. Предишният шеф бе омахан за слаби резултати, явно новият има  идеи за активизиране на посещаемостта. Родители естествено се оплакват-нямало право децата да се водят под строй на съоръжението.

Дори и да е имало нещо такова, никой още не е изплакал, че са взели от детето му таксата от 4 лв. Родителите са много чувствителни на тази тема. А едва ли пък ще има дете което да откаже да иде на пързалката в час по физическо, вместо да играе в неотоплен физкултурен салон.

"Чистка в "Земеделие" чело на "Марица". 3-ма били омахани от ръководните си постове в областна дирекция "Земеделие". Както обичайно и тримата се оплакват заради лично отношение-тоя не се харесвал на оня, другият пък му бил близък, шефката ревнувала от главната счетоводителка и прочие. В България уволненията никога не са за некадърност, всички сме кадърни. А всъщност точно това била причината според ръководството на службата. Ниски атестационни оценки, злоупотреби и слаби резултати, са непосредствените поводи.

Аргументът на уволнените е че са от години в системата и следователно не могат да работят лошо е меко казано несериозен. Както се казва, винаги можеш да станеш за резил. А по тези държавни службици има хора чиято мечта е да се пенсионират на бюро.

"Възстановяват загражденията по границата с Турция" Целта е да се спре минаването на диви животни от южната съседка у нас. Именно такива пренесли шапа в България. Ако Европейската комисия не плати, загражденията ще са за сметка на нашия бюджет, обявил министър Найденов. В момента по границата има заградена само 29 км отсечка.

Това бе по-инетресното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини