От х:

Днес в x:

Григор мачка в Австралия. Става най-успешния български тенисист

Григор Димитров пише историята на българския тенис

Григор Димитров продължава със страхотното си представяне на Australian Open и записа четвърта поредна победа, след като в среща от първи кръг на основната схема се наложи с 6-1 6-4 6-2 над 38-мия в АТР ранглистата Андрей Голубьов. 

Благодарение на класирането си за втори кръг хасковлията спечели нови 45 точки (общо 70) и ще влезе в Топ 85 на света. Важно е да се отбележи, че до края на турнира остават още много мачове да се изиграят и Гришо както може да напредне, така и да отстъпи от тази позиция. 

Но каквото и да се случи Григор ще завърши Australian Open преди 96-та позиция, което ще го превърне в българинът с най-предно класиране в историята на АТР ранглистата. 

Само на 19 години Гришо изравни и още един рекорд - до този момент само Орлин Станойчев бе преодолявал първи кръг на турнир от Големия Шлем, но след днешния си успех Григор Димитров изравни това негово постижение. 

Двубоят започна с тотално предимство на хасковлията, който само за 21 минути игра поведе със сет аванс. Втората част бе сравнително равностойна, но в прословутия седми гейм Гришо достигна до пробив, а при 5-4 не сгреши, когато сервираше за сета. 

Григор Димитров, който до този момент не бе губил подаването си във вече 10 сета, бе изправен пред такава опасност при 0-1 в третата част. Голубьов поведе с 0-40, но младият българин прояви железни нерви и след пет поредни точки изравни за 1-1. 

Още в следващия гейм първата ни ракета спечели за четвърти път подаването на противника си, а малко по-късно вече водеше с 3-1. Страхотната игра на Григор продължи и в следващите няколко минути, а при 5-2 бе безмилостен, когато сервираше за победата. 

В опит да се превърне в първия български тенисист при мъжете, достигал до трети кръг на турнир от Големия Шлем, Гришо ще срещне победителя от двубоя между поставения под №19 Станислас Вавринка или Теймураз Габашвили, които играят в момента. При евентуална победа Григор ще добави още 45 точки и ще влезе в Топ 80 на света във временната ранглиста. 

Следващият мач на Григор Димитров ще бъде в сряда и съществува голяма вероятност този път да е на телевизионен корт. Началният час и кортът, на който ще се играе двубоя, ще станат ясни във вторник, когато бъде обявена програмата за деня.

Източник: tenniskafe.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини