От х:

Днес в x:

ГДБОП Хасково разби хероинов канал през България

5,5 кг хероин на стойност 400 хиляди лева бяха задържани в столицата днес след проследяване на автобус влезнал в България през ГКПП Капитан Андреево. На централна гара София са задържани 4-ма получатели на дрогата, известни от по-рано на органите на реда като разпространители на наркотици, съобщават от МВР.

Хероинът беше открит при съвместна операция на служители на Агенция „Митници” и антимафиоти от ГДБОП-Хасково и колегите им от СДВР. Акцията започнала вчера от ГКПП Свиленград.

Наркотикът е бил открит при митническата проверка. Служители на свиленградската митница проверили автобус със софийска регистрация. В двойното дъно на куфара на един от пътниците са намерени 5,490 кг кафяво прахообразно вещество, реагирало по-късно при полевия тест на хероин.

Днес на софийската автогара е била направена засада. В нея успешно влезли получателите на пратката. Арестувани са пътникът-превозвач Г.З. на 21 години и посрещачите - М.П. на 23 години; С.Д. на 20 години, Й.Ж. на 24 години и Д.Г. на 20 години.

По данни на антимафиотите, каналът е ползван многократно и е действал по отработен механизъм за трафик на хероин през България към други страни от Европейския съюз.

Четиримата са задържани са 24 часа. Работата по случая продължава.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини