От х:

Днес в x:

МРРБ спира проекта за 10-те млн. в Хасково. Фирмаджии съдят НВМС? Преглед на печата

МРРБ спира проекта за 10 млн, пише в анонс над главата „Хасковска Марица”. Темата е водеща на 2 страница. По информация на изданието министерството на регионалното развитие спира плащанията по проекта на община Хасково за облагородяване на градската среда за 10 млн. лв. до произнасянето на Върховния административен съд. Това ставало ясно от писмо до ТИПС-А, консорциумът, който бе отстранен от търга. А Върховният съд пък трябва да се произнесе по жалба на „Монолит” за законността на проведената процедура, делото е насрочено за 16 март. Дотогава Управляващият орган възнамерявал да замрази плащанията по проекта.

По тази тема днес вероятно ще има доста коментари.

Нов знак затапи две поликлиники, друг акцент от 1-ва страница в „Марица”. Новопоставените знаци, забраняващи паркирането по ул. „Георги Кирков” вчера предизвикали хаос пред лечебните заведения. С актове изгърмели двама лекари, пациент в гипс, както и други шофьори. Местата за паркиране там били само две.

Електронна фактура предизвика нови опашки на границата, друго заглавие от 2-ра. 7 км. била върволицата от тирове на изхода от държавата.

Подпалиха два автомобила на бизнес дама, водещо заглавие на 3-та. Става дума за опожарените миналата вечер джип и мерцедес на Димитринка Алтънкова.

Модернизират ГКПП Капитан Андреево, пише още на страницата. Ремонтът щял да започне в средата на годината, уверява шефът на митниците Ваньо Танов.

Шок в ДПС, спешават лидерите в София, заглавие на 5 страница. Повод за материала е кървавото писмо на Касим Дал, хасковските лидери на движението били привикани в сараите на Доган.

Фирмаджии съдят НВМС, пише в въпросителна накрая на първа страница в „Новинар юг”. Шефовете на месопреработвателни фирми и мандри обмисляли да подадат колективен съдебен иск срещу Националната ветеринарно-медицинска служба, която забрани продажбите им извън региона за няколко дни заради шапа.

В Харманли изгориха колите на Алтънкова, анонсира със снимки над главата вестникът. Подробностите са във водешия материал на трета страница.

НАП затвори бензиностанция, други три сами пуснаха кепенци, акцент от 2-ра. Бензиностанциите са в димитровградско.

Мърфи изкрънка надлез от Бойко, друго заглавие от 2-ра. Кметът на Сталево Панчо Панушев-Мърфи поискал от премиера пари за надлез, защото новата жп линия режела селото от нивите му. Премиерът го пратил при министъра на транспорта.

Пижо чества 70 години с балканиада по бадминтон, акцент от спортната страница. Пижо е Пюзант Касабян, основател на бадминтона у нас, който ще отбележи юбилея си със започващия днес в Хасково турнир.

Дима сънува баници в Дънди, интервю на 6 страница с димитровградчанката Дима Димитрова, която учи в Шотландия.

Световноизвестен антрополог изследва крумските скелети, пише на 12 страница в броя. Проф. Йордан Йорданов, шеф на института по експериментална морфология и антропология към БАН ще изследва скелетите на предполагаема възраст 8000 години, които бяха открити през лятото на миналата година между димитровградските села Добрич и Крум.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини