От х:

Днес в x:

Затвориха хасковска бензиностанция, скатава обороти

Националната приходна агенция /НАП/ затвори бензиностанция в Хасково заради липса на он-лайн връзка между касовите апарати на обекта и електронната система на приходната агенция. Такава връзка стана абсолютно задължителна от началото на тази година, за да се избегнат укриване на приходи от страна на търговците. По замисъла на НАП, тази връзка ще даде възможност на данъчните да проверяват дневните обороти без знанието на търговеца. При съмнително ниски продажби щесе назначава ревизия. Местна бензиностанция обаче се е изтарикатила и не установила тази връзка. Не става дума за верига, те са изррядни. Това е единичен обект, лаконично коментираха от пресслужбата на институцията.

Общо 8 проверки стартираха днес в област Хасково в обекти, занимаващи се с търговия на течни горива.

51-на бензиностанции в област Хасково все още не отговарят на новите изискванията, по информация на НАП. Всички те подлежат на проверки в следващите няколко дни и евентуално затваряне.

Още в края на 2010-т година, изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов предупреди, че след 10 януари бензиностанции, които не са спазили новите разпоредби, ще бъдат затваряни.

До края на месец септември тази година, всяка фирма, която е регистрирана по Закона за ДДС, също трябва да свърже фискалните си устройства с НАП.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини