От х:

Днес в x:

Синята зона става златна: 18 глоби по 6 бона за липсващи трудови договори

Синя или златна зона?

18 наказателни постановления, всяко по 6000 лева, е наложила инспекцията по труда на община Хасково. Всички те се обжалват пред районния съд.

Актовете са съставени след проверки в Синята зона на 3 септември миналата година, а на 15-ти същия месец – в общината. Инспекторите установили, че с гражданските договори, сключени с инкасаторите, всъщност се прикриват трудови правоотношения. Основания за това са установеното работно време и уговореното месечно възнаграждение, които са елементи на трудов договор. Проверката в общината установила, че всичките тези 18 служители имат сключени само граждански договори, което според инспекцията, е нарушение на трудовото законодателство.

В проверките са участвали и инспектори от Кърджали, които са съставили по-голямата част от актовете.След септемврийската акция на инспекцията по труда инкасаторите били назначени на трудови договори.

За 18 януари е насрочено първото дело в районен съд Хасково по обжалването на глобите.

Ако наказателните постановления бъдат потвърдени, общината ще трябва да плати 108 000 лева глоби. Това ще превърне Синята зона в златна.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини