От х:

Днес в x:

Владиката: Кметът на Хасково е жалък човек. Разбиха морга на Ивановден. Преглед на печата

Владиката: Кметът на Хасково е жалък човек, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Текстът е на цялата 5 страница в броя. Темата е петъчната служба на пловдивския митрополит Николай в Хасково и неговата реч по адрес на градоначалника. След богослужението владиката държи реч по въпроса за църковни имоти, които всъщност са общинска собственост. Става дума за храма в Узунджово, параклиса до монумента, новата камбанария. „Този човек не може да погледне повече от четиригодишния си мандат. Гледа да се награби и след него потоп!” клейми той градоначалника.

Кметът Георги Иванов е герой и на другата челна публикация на първа страница. Заглавието е „Г. Иванов: Знаете, че съм пророк”. В текста става дума за провалената извънредна сесия на ОбС в петък и гневната реакция на кмета.

Златният гьол заработи заради шапа, акцент на 2 страница. Системата за дезинфекция бе затворена преди 2 години, сега заработи отново.     

Атаман отказа да жали конкурса за снегопочистване, друго заглавие от страницата. „Атастрой” не е подала жалба в агенцията за обществени поръчки в определения срок. Така градът ще се чисти от софийската „Грийнпартнърс”.

Удрят контрабандата в „Република”, акцент от 3 страница. 270 кутии безакцизни цигари били иззети при акция на полицията.

Три катастрофи през уикенда, няма жертви, пише още на страницата.

При кучешки студ тренират в „Спартак”, темата на 4 страница.

Бухал угаси тока на 7 села, водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Птицата се оплела в жиците на трафопост край край с. Рабово в събота вечер. Електричеството било възстановено след намеса на техниците няколко часа по-късно.

1300 ферми с последен шанс през 2011-а, водещо на 3 страница. В края на годината изтича срокът, в който фермерите трябва да приведат стопанствата си в съответствие с европейските изисквания.

Кметът Иванов вкарва ОбС в съда, друго заглавие от 2-ра. След проваленото заседание на ОбС кметът ще жали оспорваните решения в административния съд.

Разбиха морга на Ивановден, водещ материал на 3-та. Неизвестен се вмъкнал в моргата в Димитровград, чудят се какво е търсил вътре.

Фелдшерите са незаконните деца на здравната реформа, така е озаглавено интервю с Дончо Кръстев, областен координатор на фелдшерското сдружение.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков   

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини