От х:

Днес в x:

50 лева отгоре за работници ако не пушат

Работниците са по производителни като не пушат, вярва Йордан Иванов

По 50 лева бонус получават работниците на месопреработвателното предприятие "Лотос", ако не пушат на работа. По този начин работодателят Йордан Иванов иска да стимулира производителността, а и да помогне на служителите си да откажат вредния навик. „Практиката показва че един час преди почивка пушачите вече мислят за своите цигари. Концентрацията им пада, ефективността също“ коментира Иванов.

На обедната почивка пък доста хора предпочитали да пушат а не да ядат, което косвено също се отразява на работоспособността им.

Финансовият бонус е под формата на продукти в края на месеца. За да го получат, служителите трябва да подадат заявление, че ще откажат пушенето на работното място. Никой не ги задължава да направят това, нито пък изисква от тях да не пушат в извънработно време.

Въпреки авангардната стратегия, засега сред 90-те души колектив на "Лотос", няма пушач отказал цигарите.

Работодателят обаче обмисля да санкционира със същата сума, тези които си позволяват забежки, за да пушат в работно време.

Какви бонуси осигурява фирмата за своите служители-непушачи и защо пушачите не желаят да се възползват от тях, вижте в нашия видеорепортаж

Г.Христов

Шефът, Йордан Иванов
Бонусът за служителите, отказали цигарите, е 50 лева в продукти на Лотос
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини