От х:

Днес в x:

„Екопрогрес” съкращава млади, оставя пенсионери. Хасково под хепатитна обсада. Преглед на печата

В общинската фирма „Екопрогрес” пращат млади хора на трудовата борса, а оставят на работа пенсионери, пише във водещ материал на първа страница „Хасковска Марица”. Вестникът се позовава на Елена Грозева, която вчера получила заповед за съкращение. На жената й оставали само 3 години до пенсия. В същото време по думите й на работа оставали 70-годишни, които взимали и пенсия, и заплата. Шефът на „Екопрогрес” пък коментира, че е негово решение кого ще остави на работа и кого ще съкрати. По думите му жалващите се били хора, които не искали да работят.

Общината задлъжня с 400 хл. лв. на „Титан”, пише още на първата си страница всекидневникът. Кметът Георги Иванов е признал за дълговете, като е подписал документ за неплатените суми. Почистващата фирма пък е сключила цесия с Българската банка за развитие, която изкупила дълговете им. Според изданието срокът за издължаване на сумите, вече към банката, е до края на април.

Командироват 14 медсестри в Инфекциозното, акцент от 2 страница. В натовареното заради хепатита отделение не достига не само работна ръка, но и легла, чаршафи, консумативи.

Подпалиха тютюн за 100 бона на Муса Чолак, водещо заглавие от 3 страница. Чолак е шеф на ОбС в Минерални бани.

Ще делят ли и сватбарите на пушачи и непушачи, интересен въпрос задава вестникът в заглавие на 4 страница. Шефът на РИОКОЗ д-р Делчо Янев признава, че не са се сблъсквали още с подобен казус, ще чакат инструкции.

Георги Тодоров напуска Свиленград 1921, акцент от спортната страница. Футболният експерт бил консултант на отбора, а причина за оттеглянето му е свиването на бюджета на тима. „Новинар юг” обаче безапелационно го оставя на поста. Заглавието е „Георги Тодоров се връща в Свиленград”. Вестникът се позовава на сигурни източници. Това за сигурните източници ме изкушава да разкажа един виц за тях. Петър среща Иван и му казва: "Чух, че си умрял". "Както виждаш, жив съм", отвръща Иван. "Това е невъзможно. Каза ми го по-сигурен източник от теб".

„Григор Димитров от осанна до разпни го... и обратно". Заглавие от 5 страница в „Марица”, материалът е посветен на талантливия хасковски тенисист.

Хасково под хепатитна обсада, водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. В подзаглавие изданието цитира д-р Снежана Иванова от РИОКОЗ – „В историята няма обявена епидемия от този вид жълтеница”. Това е по повод споровете дали да се обяви епидемия. Макар че ние, българите, често сме изумявали историците, та нищо чудно и този път да пренапишем историята.

Изгоря тютюн за 100 бона на ОбС шеф, акцент над главата на вестника. Темата е водеща на 3 страница.

15 вадят кръста днес при минус 1, друг акцент от първа. Толкова са мераклиите да скочат в ледената вода на днешния йордановден в димитровградско.

Фермер от ГЕРБ пред фалит, болест и ДПС морят козите му, водещо заглавие на 2 страница. Герберът фермер е Неджайтин Шабан от Сърница. От пролетта на миналата година му били измрели 32 кози, а над 100 бременни животни пометнали. Собственикът обвинява шефа на държавните ветеринари в Хасково д-р Джамил Читов, че нарочно бавел ваксините по заповед на ДПС. Читов естествено отрича.

В Меричлери – кубик вода 50 лева, пише още вестникът на 2 страница. По толкова излизала водата, докарвана с водоноски в градчето. Чешмяната е забранена за пиене заради арсена.

През 2010-а лъснаха кубе и църковни борчове, заглавие от 6 страница. Обзор на строителството на храмове и положението с вярата в региона.

Интервю с хандбалистката Тенгиз Куца е публикувано на 7 страница. Младата състезателка се връща в Хасково след престой в Анталия.

Това бяха по-интересните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини