От х:

Днес в x:

До дни – режат от хляба или става левче. Хлябът няма да поскъпва. Преглед на печата

До дни режат от хляба или става левче, пише във водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Прогнозата е на хасковски хлебопроизводители, които твърдят, че тон брашно е скочило на 710 лева. Вестникът цитира съсобственика на мелницата в Конуш Златко Пилев, който изчислява, че при сегашната му цена за килограм – 70 стотинки, самунът излиза 1.40 лв. килото.

Хлябът няма да поскъпва, засега, контрира също от първата си страница „Хасковска Марица”. Изданието се позовава на Тодьо Тодев, собственик на най-големия хлебозавод в областта – хасковският.

Вярвайте на когото искате, както се казва. Или минавайте на пасти.

На опашка пред казана, анонс със снимка от първа страница в „Новинар юг”. 4 дни чакали баба Юджие и мъжът й, за да си сварят скоросмъртницата.

Оставиха в ареста наркоятак с хепатит, пише в акцента на криминалната страница. Става дума за Дурхан Дурхан, закопчан при акцията на полицията в края на ноември. Тогава в склад на бул. „Освобождение” бяха намерени 20 кила хероин и 1.5 кг. марихуана. Дурхан бил болен от хепатит Б, но болеста била в пасивна фаза, установили магистратите.

Хасково къса с буксуващото управление, избира нов кмет, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Текстът е на 5 страница и от него разбираме, че става дума за интервю с астролога Станимир Стойчев. Това за новия кмет било астрологична прогноза. Само че от Великден на 2009-а, когато Лещански се изцепи, че трус ще разруши града,  Хасково на астролози не вярва. Само иска да ги беси. Иначе това, че ще има нов кмет, е вярно.

Хепатитът плъзна в средната класа, водещо заглавие на първа страница. 110 са вече в болница, джипитата препоръчват ударни дози имуностимуланти и витамини.

14 деца настанени с полиция в социален дом, акцент от втора страница. Според специалистите намаляват изоставените в социалните домове деца.

Искат спешна промяна в ГПК, обслужвал банките, акцент от 3 страница. Гражданско-процесуалният кодекс бил направен така, че човек може да се окаже осъден за дългове, без изобщо да подозира, алармират адвокати. Според тях кодексът бил направен изцяло в услуга на кредиторите.

Не само ГПК, всички закони в BG са направени така, че да са в услуга на банките-изедници и цялата останала сволоч.

Искат да върнат мечока Васко на Кенана, материал от 4 страница. Мечокът бе откаран в Павликени заради неподходящи условия в хасковския зоопарк. Сега обаче нещата били в ред, предстояло и подновяване на лиценза му.

Това бяха по-интересните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков   

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини