От х:

Днес в x:

Кметът спеши Обс по Ивановден. Преглед на регионалния печат

"Кметът спеши Обс по Ивановден", челно заглавие на "Новинар юг". Темата е свиканата извънредна сесия на общинският съвет, на която ще се разглеждат отново 4 решения гласувани от съветниците на миналата сесия на местният парламент на 17 декември. Едно от възраженията е приетата докладна, с която се разрешава на бившия областен управител Христо Василев да строи 8-етажна сграда в центъра на Хасково. Какво са приели съветниците май не е много ясно и на самите тях, защото по градоустройствен план на мястото /отдясно на областна администрация, на площад "Свобода"/ не може да има 8-етажна сграда. Очаква ни интересна сесия-кмет и съветници ще се учат на ЗУТ /закон за устройство на територията/.

"51 със запорирани сметки за ЧНГ". Толкова са длъжниците към местната хазна, на които Дядо Мраз няма да донесе, а ще вземе пари. Общината вече има статут на публичен изпълнител, така че освен запори могат съвсем законно да последват и принудителни вземания.

"Мария роди Божидар на Бъдни вечер". 8 бебета, 5 от които момчета, се родили по Коледа. Бум на ражданията отчитат от хасковското АГО.

"Пазарджии с тройни обороти по празниците". Въпреки кризата народът купува ли купува. Като за последно.

"Хасково пак зимна столица на тениса". Залата в Кенана домакинства на 4 първенства само за първите два месеца на годината.  Хасковлии ще станат като жителите на Мелбърн. Само в Австралия на Големия Шлем през януари и тук ще се гледат толкова много тенис мачове. Е, тук ги няма Федерер и Надал, но пък има играещи деца, което е мнооого рядка гледка напоследък в града на Богородица.

"Закриват спешните кабинети, били неефективни", констатира във водещо заглавие вестник "Хасковска Марица". Цитират се думите на шефа на ЦСМП Хасково д-р Петя Радева, че това по никакъв начин няма да се отрази на обслужването на болните в засегнатите общини-Любимец, Ивайловград и Тополовград. Като ще е едно и също, защо тогава въобще имаше спешни кабинети?

"Ученици събраха 1100 лв от благотворителна акция". В Любимец решили да събират пари със саморъчно изработени сурвачки за да подпомогнат деца със тежки здравословни проблеми. Браво!

"Магарета контрабандисти трафикират цигари" Думите са на председателят на асоциацията на безмитните оператори Радостин Генов пред БНТ. Според него контрабандистите минават "зелената граница" ежедневно със цели мастербоксове безмитни цигари. На ден-150 микробуса и коли. Трябва да се създаде работа на хората в край граничние райони, защото това е национален спорт там, твърди човекът.

Това трябваше да помислят ония от правителството като забраняват нещо или му увеличават акциза. Народа го е казал-сиромах човек жив дявол. На границата превърнаха обикновените хора в Сиромаси а после що бракониерствали, незаконно копаели гнайс или прекарвали цигари.Ами какво да правят-вкупом да се удавят в Ивайловградския язовир, че да не смущават Закона на ония от Бояна и Драгалевци?!

Това бе по-интересното от регионалния печат.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини