От х:

Днес в x:

Атаман оставя Хасково без снегорини. Преглед на регионалния печат

„Атастрой” жали търга, Хасково - без снегорини, акцент от втора страница в „Новинар юг”. Пред изданието Мехмед Атаман, който не е собственик на „Атастрой”, заявява, че фирмата ще обжалва отстраняването си от търга за обществената поръчка за снегопочистването на Хасково. Преди няколко дни фирмата, която НЕ Е на бившия замобластен, бе отстранена от конкурса заради нередовни документи. Сега тече 14-дневен срок за обжалване. Ако това стане, както се заканва Атаман, започва да тече друг срок – до произнасянето на Комисията за защита на конкуренцията. Ако „Атастрой” загуби и там, може да обжалва пред Върховния административен съд, с което пък започва да тече отделен срок. С други думи – гответе снегоходките.  

55 храма без служба, водещо на първа страница във вестника. 15 свещеници обслужват 70 църкви в региона, няма как да са навсякъде.

В Димитровград вдигнаха данъците, заглавие от 2 страница. Данъкът върху недвижимите имоти вече ще е два промила. Доста ще трябва още да се напънат, за да стигнат Хасково обаче.

Сводник отнесе 66 месеца решетки за дрога, акцент от 3 страница.

Григор за втори път в Топ-10 на България, водещо на спортната страница. 19-годишният хасковски тенисист е осми в класацията.

Гергана Йорданова – номадката с четка, интервю с хасковската художничка на страница 7. Младата и талантлива авторка не успя да изпрати своя творба за коледната изложба във „Форум”, защото излага свои неща в Будапеща. Гергана Йорданова е сред най-интересните млади художници в Хасково, със свой стил и почерк, желаем й успехи.

Чиновници запразниха от вчера на обяд, акцентира в челно заглавие на първа страница „Хасковска Марица”. Администрацията опустяла още към 14 часа, но пък това не е чудо невиждано по нашите географски ширини.

Заради трафопост разорават градинка на блок, водещо на 2 страница. Съоръжението ще обслужва новострояща се сграда на бул. „Раковски”, зад клуб „Фен”.

Честито: Димитровград вече с 15 кредита, друг акцент от страницата. Новите заеми са за саниране на училища. Общите задължения на общината вече са 12 млн. лв., брои вестникът.

25 нелегални емигранти арестувани край границата, акцент от криминалната страница. Азиатците атакували, уповавайки се на мъглата, но били сгащени.

ДВСК търси нарушители по празниците, пише още на страницата. Инспекцията обявила горещи телефони за празничните дни.

"Перхидролени травестити” шетат из Димитровград, на 5 страница. Гафовете на годината, както са ги видели от изданието.

Това бяха по-интересните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини