От х:

Днес в x:

Пречиствателната с акт, водата-нагоре. Набутват Димитровград с още 3 кредита. Преглед на регионалния печат

Пречиствателната с акт, водата – нагоре, пише в челно заглавие на първа страница „Новинар юг”. Става дума за Димитровград, където питейната вода поскъпва до 2.04 лв.

Харманли връща 20 000 т софийски боклук, акцент над главата на вестника. Решението е на регионалното сдружение за управление на отпадъците.

Оцениха платната на Яранов на 900 бона, заглавие от 2 страница. Толкова струват монументалните пана на художника по димитровградските фасади, оценени от специална комисия.

Димитровградчанин стана полицай на годината, водещо заглавие на трета страница. Отличеният е Деян Делчев, който през април тази година спаси тежко ранен колега. Делчев бе награден лично от министър Цветан Цветанов.

Минна Ангелова с 2 номинации за върха, акцент от спортната страница. Става дума за номинациите за „спортист на годината” в Хасково, а момичето е предложено в категориите за индивидуални постижения, и за двойки.

Длъгнево остана без магарето си, многозначително заглавие от 6 страница. Репортажът е от димитровградското село. На съседната 7-а страница - Емо Траилов Магарето: 90% сме като Гришата.

Синдикати и работодатели дружно харчат милиони по проекти, акцент над главата в „Хасковска Марица”. Материалът е водещ на 3 страница. Членската маса на синдикатите била недостатъчна за издръжка на централите им и затова кандидатствали по европейски проекти.

Набутват Димитровград с още 3 кредита, другият акцент от първа страница. Още три заема да изтегли общината, предлага кметът Стефан Димитров за днешното заседание на ОбС. Те са за ремонти на училищата. Към текста е приложен списък и с досегашните заеми на общината.

Имотният пазар в застой, няма даже огледи, акцент от 2 страница. Пълно мъртвило в бранша отчитат брокери. Това била най-тежката година за този бизнес.

До 30 януари се освобождават от такса неползвани имоти, заглавие на 4 страница.    

Това бяха по-интересните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини