От х:

Днес в x:

Григор срещу щангисти в спор за "Спортист на Хасково" 2010

Григор ще очаква своето признание от Хасково на 29-ти

Тенисисти, трибойци и хандбалисти се най-сериозните претенденти в анкетата спортист на годината провеждана традиционно от община Хасково. Сред номинираните 10 личат имената на тенис-асовете Григор Димитров и Диа Евтимова. Григор Димитров е първа ракета на България по тенис и е на крачка от попадане в топ 100 на световната ранглиста за мъже въпреки скромните си 18 години. Диа Евтимова е втора ракета на България при жените след безспорният лидер-Цветана Пиронкова. Преди две години Гришо напусна хасковският клуб по тенис и отпраши към „Елит“ Варна. Заради това-година по късно го изхвърлиха от челото на класацията "Спортист" на Хасково. Най-адекватно тогава се държа председателят на общинският съвет Делян Делчев. Вместо празни титли, той му връчи 400 евро/на снимката/ с думите че на момчето не му трябва признания, а пари.

В момента Григор се подготвя в академията Муратоглу в Париж. До това лято обаче учеше в хасковското спортно и заслужено се води за кадър на хасковския спорт.

Най-сериозните опоненти на рицарите на аристократичния спорт са трибойците Здравко Сарафимов и Красимир Михайлов. В отсъствието на традиционно силните щанги, съсипани от допинг скандали и разделение на федерациите, трибойците на треньора Живко Архондев удрят в земята всички по успехи. Миналогодишният победител Сарафимов е сребърен медалист на европейско първенство с 4 национални рекорда. Михайлов пък е бронзов на световно първенство с 3 национални рекорда. Отделен е въпросът може ли Трибоят да стъпи на малкия пръст по популярност на тениса.

Тинейджърът е вече №1 на България по тенис

Хандбалистите са двама, но по-скоро за пълнеж. Вратаря на мъжкия Асти 91 Ангел Колев се състезава в Б група. Жените пък са трети в хандбалното първенство където отборите се колебаят между 6 и 8. Номинацията им е по-скоро реверанс към последният останал колективен спорт в Хасково с отбори при мъжете и жените.

По правило всеки клуб номинира за №1 свои състезатели и това определя пъстротата в класациите. С треньорите и същата работа-всеки смята себе си за най. Цели 5-ма спорят-Георги Ривов-карате, Димитър Господинов-тенис, Живко Архондев-силов трибой и щанги, Мартина Маринова-аеробика и Станимир Бойчинов-бадминтон.

Церемонията по определяне на спортист №1 и треньор на годината е на 29-ти декември.

Г.Христов

Здравко Сарафимов стана №1 миналата година
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини