От х:

Днес в x:

Хасково с най-скъп дубликат на акт за раждане. Преглед на регионалния печат

Хасково с най-скъп дубликат на акт за раждане, пише в челно заглавие на първа страница „Хасковска Марица”. Хасковлия, живеещ в София, поискал да извади дубликат на документа и останал поразен от разликата в цената. В столицата копие на документа струвало 4 лв., тук за експресна поръчка се бръкнал 10 лв. Но и обикновената била по-скъпа с левче. Проучване на вестника показва, че най-евтин е дубликатът на акта за раждане в Бургас – 2.50 лв.

Вълка поиска снега на Хасково, анонс над главата на изданието. Софийската фирма „Грийнпартнърс БКС” била близка до Румен Гайтански-Вълка, който с триста зора бе отстранен от боклука на София, но сега с подставени фирми се домогва до сметта и снега на други общини.

150 лв. вадят от бричка калайджии, анонс със снимка от първа страница. Автовозите на джамбазите са плъзнали из региона.

Спешават техника за президента, той не идва, акцент от втора страница. В тополовградско мобилизирали техника да чисти пътя, защото чакали Първанов на традиционния лов. Той не пристигнал, но група негови приятели дошли.

Умуват къде да дянат тютюнджиите, материал от 4 страница. Хасковските заведения още се чудят как да изпълнят предписанията и да отделят пушачите в отделни помещения.

Не бих играл Ботев във филм, заглавие на интервю с Боян Ботйов, председател на общонародната фондация „Христо Ботев”, на 5 страница.

„Атастрой” и софиянци искат хасковския сняг, чело на първа страница в „Новинар юг”. Вчера бяха отворени офертите на кандидатите.

Продават спалнята на борчлия, заглавие над главата. Заради дълг към свой съгражданин изпаднал свиленградчанин ще се раздели със спалня, гардероб, холно обзавеждане. Общата първоначална сума на търга е 380 лв.

Болните на диализа заклещени между бюджети, акцент от втора страница. Издръжката на отделенията по хемодиализа минава към болниците, а не както досега – към министерството на здравеопазването. Болницата пък е на минус от неизплатени пари от Здравната каса. Омагьосан кръг.

Продават елхи за банкери, акцент със снимка от първа страница. Става дума за изкуствени дръвчета с високо качество и висока цена – 98 лв.

Григор със специален приз от Спортното, пише още изданието. Тенисистът не намери място в отличените за спортист на 2010 г., защото ще има специален приз.

Комисия заседава извънредно за водата на Меричлери, заглавие от първа страница. Комисията по бедствия и  аварии към министерския съвет ще решава извънредно казуса с арсена във водата. Темата е разработена на цялата 7 страница. Оттам става ясно, че нов водопровод ще струва към 3 млн. лв., а времето за изграждането му е поне 6 месеца.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков       

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини