От х:

Днес в x:

680 постройки в Хасково неузаконени. Комисиите на Обс се опъват на кмета. Преглед на регионалния печат

"680 постройки в Хасково чакат узаконяване" твърди във водещо заглавие вестник "Новинар Юг". Информацията е от ресорния замкмет на общината Нели Станева. 28 постройки в областния град подлежат на събаряне. Води списъка масивния екран на "Лятно кино Кенана" плюс масивна ограда, тоалетна и барплот. РДНСК пуска булдозерите срещу навеси, тераси и пристройки. Но също и срещу 5 жилищни сгради 2 масивни едноетажни постройки и  3 тоалетни. Единият-на автоморга. След ударното строителство, в Хасково ще започне ударното събаряне.

"Полицията варди от роми изгорял тир с матраци". Тир-ът се самозапалил и изгорял зрелищно вчера сутринта. За да се изясни причината, возилото два пъти бе оглеждано от полицията. В интервала между първото и второто оглеждане, самотен полицейски патрул часове мръзнеше на -7 градуса на пътя между хасковска и старозагорска област. Тези на които не им бе студено, бяха няколко "екипа" роми с каручки, които обикаляха наоколо. Вероятно се сгряваха от мисълта за толкова скрап. И след огледа стана ясно че возилото пламнало само, без криминален умисъл.

"Още един лекар напуска интензивното". С което в хасковския ОАРИЛ остават 4-ма доктори. Ежедневно те трябва да осигуряват денонощни дежурства. Сигурно могат да го правят, отделен е въпроса, колко пълноценни ще са лекарите в най-натовареното хасковско отделение като минават нон стоп от нощна в първа смяна и обратно.

"Каолин откри ЖП клон за 2 млн до Димитровград". Отсечката свързва фабриката на минния гигант с националната железопътна мрежа. Направено е с цел ...екология.

"2/3-ти от пациентите на спешното не са спешни". Това твърди началникът на хасковското спешно д-р Кючуков на стр.2. Най-накрая някой да подкрепи публично думите на министър Константинов, че спешните портали в болниците и линейките се занимават с "несвойствени" за тях дейности. От МЗ бяха изчислили че спешните лекуват само 1/3-та спешни. Въпреки това правителството ще им съкрати парите само с 1/2. Освен да кажем мерси, министър Константинов. Винаги можеш да разчиташ на докторите да подкрепят изчисленията ти. Има само един въпрос, към д-р Кючуков. Как пациентите да преценят дали са спешни или не, като им стане зле? Сами ли да се диагностицират? Или да се молят да не са спешни докато търсят дежурните кабинети на джипитата, които уж са денонощни. Кой да определи кой случай е достойно Спешното Ви, случай с който да благоволите да се занимаете?!

"Новите комисии се опънаха на кмета за скандалните сделки" пише в заглавие над главата  "Хасковска Марица".- Комисията по законност предложила скандалните две докладни касаещи продажбата на паркинга на "21 век" да отпаднат от дневния ред на предстоящата утре сесия на Обс. В докладните внесени от кмета първо се предлагаше паркингът да се продаде на близо два пъти по ниска цена. В другата докладна пък той може да се замени срещу дълговете, които общината има към фирми изършили обществени поръчки. Не че докладните не са законни, ама трябва да се изчака новата година когато ще се приема новия бюджет. И да се напарви ревизия каква са я свършили фирмите преди общината да им се издължава. Това са част от мотивите изтъкнати от комиите при обсъждане на докладните. Дори и да влезнат в дневния ред, сигурно тези докладни няма да бъдат приети, прогнозира вестникът.

"Огън изпепели ТИР с дунапрен" на първа страница с огромна снимка.

"Бележниците в небитието, оценките в интернет". Хасковското СОУ"Паисий Хилендраски" вече има електронни дневници и оценките се качват директно в интернет. Край със скатаването на оценки от класни и контролни! И други училища са подали документи за включване в системата. Във виртуалния свят на 21-ви век, родителят ще следи какви ги върши отрочето му, без да става от лаптопа.

"Гараж с крушка трупа 185 лв за майски ток". Собственичката твърди че тя не изконсумирала тази енергия. Била  дори по-голяма от сметката в жилището. Електромерите не са манипулирани, тогава кой, логично питат от енергото. Дамата обаче спряла да си плаща, позовавайки се на разпломбираното си неизвестно от кого табло. Изненадващо EVN обаче не спира тока, както се практикува незабавно при други некоректни платци, а оставя включен още месеци наред. И сметките се трупат. Както е казал народа-има нещо гнило. Близо година по жалбата на хасковлийката няма никакво развитие. А сметчиците остават и върху тях се трупат наказателни лихви.

"По хилядарка на ден за ремонт на крушки" Толкова излиза себестойността на услугата подмяна на уличното осветление в Хасково и общината, която хасковската фирма "Сити път" предлага в оферта. Поръчката на 99 % ще е спечелена от нея, още повече че другия участник-софийския "Улично осветление" е отстранен заради пропуски в техническата документация.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини