От х:

Днес в x:

Интензивното в МБАЛ закъса с дежурствата, още един лекар бяга

Хасковското ОАРИЛ минава на командно дишане

Д-р Дияна Тончева от хасковско отделение за интензивно лечение ОАРИЛ, до края на месеца ще напусне работа. От известно време тя работи в болницата във Велинград, а в Хасково бе в неплатен отпуск. „Трябва да вземе решение до края на годината“ лаконично потвърди директорът на МБАЛ д-р Тодор Пандов.

Най-натовареното отделение в хасковската болница,ОАРИЛ, се е редуцирало от 12 на 5-ма лекари през последните години. Само преди месец друг специалист, д-р Росица Ламбардова, напусна ОАРИЛ в посока Свиленград и остави Интензивното на минимума от 5-ма души. На книга обаче в тях се водеше и д-р Тончева.

Без нея лекарите реално остават 4-ма. Освен че това означава ежедневни 12-часови дежурства за оставащите лекари, болницата рискува да загуби и второто ниво на компетентност по националната категоризация на лечебните заведения. С под 5 лекари, ОАРИЛ минава в първо ниво, характерно главно за общинските болници.

Няма такава опасност, успокои д-р Пандов. Дежурствата ще се направят, добави той. Докторът намекна че решението е в завръщане на друг специалист в областната болница. Името му не бе съобщено, но неофициално се разбра, че ще е именно от Свиленград, където от години бягат хасковски медици.

Как ще се оправят лекарите в най-натовареното отделение, вижте в нашето видео 

Г.Христов

Персонала на интензивното продължава да намалява
Отделението е най-натовареното
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини