От х:

Днес в x:

Режат хасковския Обс от 41 на 31. Митничари пазят къщите си в съда. Преглед на регионалния печат

Само хасковският и димитровградския общински съвети ще бъдат редуцирани според новия изборен кодекс-анонсира депутатът от ГЕРБ Фани Христова на страниците на "Хасковска Марица". Във водещият материал на втора страница се разглежда последиците от работата на парламента по изборната реформа. В парламентарната комисия, която работи по новия кодекс се е приела да няма промени за общинските съвети в населените места до 30 хиляди, а само в тези които са над тази бройка. За областта това са общините Хасково и Димитровград.Така хасковското Обс ще се редуцира от 41 на 33 съветнически местта. Допълнителен удар ще дойде ако по време на мартенското преброяване се окаже че общината е с население под 100 хиляди души. За предишните местни избори Хасково бе мъничко над 100 хил. Ако населението сега е по-малко, съветниците в местния парламент ще паднат още-на 31 души. В Димитровград пък ще заседават 26 вместо досегашните 33-ма души.

"Туберколозата умори 5-ма", водещо от първа страница. Толкова са починалите от коварната болест от началото на годината досега в областта. Новите случаи са на 64, тревожното е че има и 7 деца.

"София праща още 20 тона боклук към Харманли". Това засега е само намерение на софиянци. Кметът Михаил Лисков обаче ги не ще. Така че боклукът може да си остане в София. Където му е мястото, биха допълнили някои.

"Роси Караджова-почетна ученичка на ПГЛП "Райна Княгиня" водещо с огромна снимка от първа страница. Финалистката от Байландо се сдоби с безпрецедентната за България титла "почетен ученик".

"Резнаха най-богатия българин от лампите в Хасково" от страница 3-та. Софийската "Улично осветление" АД на най-богатия българин Цоло Вутов е отстранена от търга за уличното осветление на Хасково. Причината? Неизрядност в документацията, какъвто обичайно е проблема на фирми извън Хасково които кандидатстват за хасковски поръчки. Не е ясно кога и дали това е станало, защото в информацията няма посочен нито един източник. Още по дълго предъвкваната тема за уличното осветление в Хасково четете утре, заканват се от Марица. Това може би ще е на-често публикуваната тема по страниците на ежедневника от последната година.

"Хиляди малеят за лекарства" чело на "Новинар Юг". Фармацевтите се лишават от козметика за да зареждат инсулин. 3 месечното неплащане от държавата на рецепти по Здравна каса изправи аптеките пред фалит и ги принуди да зареждат само най-необходимото. Инсулинът е на първо място в списъка, тъй като в хасковско има 7 хиляди диабетика.

"11 от митничарското село бранят имотите си в съда" над главата. Хасковският административен съд гледат делата  по казуса "Ставри Димитрово" на 11, 12, 13 януари догодина.

"Прокуратурата-Емо Г. лъже за Каолин". Софийска градска поркуратура е отказала да образува дело срещу фирма Каолин по сигнал на Екогласност. Нямало данни за престъпление. Проверките показали че всичко по добива на инертни материали край Меричлери е нормално и законно. Каолин не укрива данъци, не обявява неверни данни. Преди това пък РИОСВ бяха казали и че незамърсява природата. Всичко е чисто като сълза. А, забравихме. Водата на Меричлери не е чиста. Има доста арсен.

"Галина Николова-номер 8 в топ 10 на атлетиката" Харманлийката регистрира един от най-големите успехи за областната атлетика през годините. Наближава и анкетата спортист номер 1 на Хасково. Така че за спорт тепърва ще се пише.

Това бе по интересното от днешната перса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини