От х:

Днес в x:

Джона и тъщата на кмета се нагушват от църковен имот. Хасковлия роден в три дни на две места. Преглед на печата

Джона и тъщата на кмета се нагушват от църковен имот, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Материалът е на цялата 5 страница. В него става ясно, че 6 дка срещу Икономическия техникум до пътя за Болярово, собственост на църквата, са били актувани като общински и продадени без знанието на собственика. Купува го „Арес 2002” със собственици Иван Петров-Джона и Искра Захариева – тъща на кмета Георги Иванов. Сделката е от 2006 г. По-късно апетитният парцел е препродаден, в крайна сметка се оказва на германска компания, която ще строи там хипермаркет. Архиерейският наместник Антоний Енев с изненада научава за тайните сделки. До 2007 г. църковното настоятелство е получавало наем от „Екопрогрес” за намиращия се на този терен разсадник. Наем се плаща и след като имотът става общински, което е абсурдно, защото „Екопрогрес” е общинска фирма. От Митрополията в Пловдив знаят за случая и обмислят реакцията си.

Хасковлия роден в три дни на две места, другият акцент от първа страница в броя. Тодор Делчев има три рождени дати по документи – 12 юни, 14 юни и 20 юни. Двете места, където би трябвало да е роден, са Гарваново и Хасково. Сега човекът е подал заявление за нови документи и чака.

Три средищни училища по-малко в областта, акцент от 2 страница. Това става ясно от одобрения от МОМН списък. Школата не отговаряли на условието за най-малко 10 пътуващи ученици. Това са училищата в Крепост, „Кирил и Методий” в Димитровград и „Петър Берон” в Тополовград.

Соцтанкове поемат към чужбина, учат земеделци как да усвояват пари от ЕС, анти-спин кампания в строителната гимназия са част от останалите заглавия на страницата.

7 кг хероин задържаха на „Капитан Андреево”, водещо на 3 страница.

Само трима жалят заповеди във „веселото село”, оръжия стряскат родители на коледния базар, пътното още без винетки, по бензиностанциите вече продават, закриват зоопарка в Димитровград, още заглавия от 3 страница.

Снегът иде, в Хасково не се знае кой ще чисти, темата на 4 страница. Всички общини в областта вече са сключили договори с фирмите, само в Хасково тече конкурс за избор, става ясно от текста.

Себахтин сдаде сесийното ДПС, водещо заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Себахтин Исмаил се оттеглил от поста председател на групата съветници на ДПС. Още не е ясно кой ще заеме мястото му.

Секса обра магазин, за да го върнат в пандиза, акцент над главата на вестника. Станислав Ганчев-Секса задигнал 4 счупени апарата с идеята да го върнат обратно в затвора.

В България всеки ден е първи април, друг акцент над главата в „Новинар юг”. Под това заглавие изданието публикува запис на разговорите между Тенчо Попов, Петър Сантиров и следователя Петър Петров, на които е уговарян подкупа от бившия военен министър Николай Цонев. СРС-тата бяха прочетени за първи път в открито съдебно заседание.

Пращаме танковете от Студената война в Третия свят, акцент със снимка от първа страница.

50 строителни фирми – замразени, заглавие от 2 страница. Това става ясно от думите на Александър Киримов, шеф на местната строителна камара при връчването на „Златен гвоздей”. Наградата отиде при „Ти Ви Би”.

Рекордни 687 бона за болницата, друго заглавие от 2 страница. Парите са били преведени на хасковското лечебно заведение за ноември.   

Бензиностация превари с винетки, Хасково внесе 120 млн. в бюджета, плащат за октомври на фармацевтите, част от останалите заглавия на 2 страница.

Сънародник на Куйович спипан с дрога за 900 бона, обискираха къща за цигара с трева, ситроен гази пешеходка на зебра, новини от криминалната страница в броя.

Маслиново оцелява с кладенци, заглавие от 7 страница в рубриката „BG сиромашия”. Темата е безводието в селото.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини