От х:

Днес в x:

Училищата спестиха месец топло. Стефан Ботев иска Харманли. Преглед на регионалния печат

Училищата спестиха месец топло, пише в челното заглавие на първа страница в „Новинар юг”. Необичайно топлото за сезона време спести разходи за отопление на местните школа. За ноември сметката за газ на ПМГ била 7 000 лв. въпреки поскъпването на горивото, а миналата година училището платило 14 бона.

Те ще засадят 18 дръвчета - изданието показва на снимка над главата четиримата юнаци, скършили новозасадените фиданки в Свиленград. Те се извинили публично на кмета за хулиганската си постъпка, били пияни.

Лавчев жали 7 г. решетки за рекет през 2011-а, друг анонс над главата на вестника. Материалът е водещ на криминалната страница. Бившият заместник генерален директор на НВМС бе осъден в еднодневен процес в Хасково през юни, но обжалва присъдата в пловдивския апелативен съд. Заседанието обаче е отложено за януари 2011-а.

Петокласници не пушат до април, акцент със снимка от първа страница. 5 „в” клас в ОУ „Хр. Смирненски” участва в програма срещу вредния навик.

Златен гвоздей за „Ти Ви Би”, пише още на първа страница. На церемония снощи в Хасково Камарата на строителите награди фирмата на Тодор Бояджиев за постигнати резултати в последните три години.

100 се редиха за лични асистенти, новите винетки идват в четвъртък, социализират 1700 бедни деца, още заглавия от втора страница.

Акция „Светлина” спря 4 коли, от 1 януари – без гратис за подмяна на лична карта, за денонощие – 3 взлома в региона, част от новините от криминалната страница.

Боркиня за втори път №1 на Симеоновград, акцент от спортната страница. Става дума за Ива Генчева, втори е лекоатлетът Валентин Желязков.

6 страница в броя е огромна реклама на хипермаркет, а цялата 7-а е заета с платени рекламни карета, предимно с оферти за новогодишните празници.

Стефан Ботев иска Харманли, анонс над главата в „Хасковска Марица”. Двукратният световен шампион по вдигане на тежести ще се кандидатира за кмет, твърди вестникът. Тежкоатлетът потвърждава информацията и допълва, че ще търси подкрепа първо от ГЕРБ.

Станилов: Георги Иванов не диктува в Атака, другият акцент от първа страница. Вчера депутатът на Волен Сидеров бил на среща с актива в Хасково.

Събарят яхтеното пристанище на Банев, друго заглавие от 1-ва. Обектът е във ваканционното селище „Русалка”

Дават разрешително за търсене на нефт и газ край Свиленград, пише още на първа страница. Проектът за решение е внесен в министерския съвет и ще се разглежда днес.

Показват връх Хасково в юбилейна изложба, пише още изданието. Сбирката на Алпийския клуб ще бъде открита в петък в хасковския исторически музей.

92 000 на опашка за лични документи, водещо на 3 страница. Толкова трябва да сменят личните си карти през 2011 година, пресмята МВР.

Осъдиха Свиленград заради „Билла” и на втора инстанция, уиски без бандерол иззеха в Тополовград, затвор и глоба да 15 бона за бракониери, апаши разбиват домове, грабят техника, част от останалите заглавия на криминалната страница.

Проектант на два пъти определя различен капацитет на харманлийския НДК, пише още на страницата. В два проекта се определял различен капацитет на културния център, а реалният бил съвсем различен. Това налагало приемането на обекта от държавна комисия, обясняват от РДНСК, откъдето наредиха сградата да се запечати.

20 ст. такса на ПОС терминали, на каса – поне 2 лева, заглавие на материал на 4 страница. Преди дни Българската стопанска камара поиска общинските и държавните администрации да поставят ПОС терминали, защото така се спестява банковата такса за превод.

„Евроойл” фалира? Текстът е водещ на спортната страница. Свиленградският велосипеден клуб изпаднал в тежко финансово състояние.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини