От х:

Днес в x:

Новодомци без топло за зимата. Служебна победа за "Сити път". Преглед на регионалния печат

"Новодомци без топло през зимата" съобщава в челно заглавие "Новинар Юг". Скандалният случай е в Димитровград. Новопостроени апартаменти са оставени без електрозахранване заради съдебни дела между EVN и общината. От което потърпевши са инвеститорите и самите собственици на апартаменти. Те ползват ток от временно електрозахранване, който обаче няма достатъчно мощност, а при по-голямо натоварване, мрежата аварира. В същото време общината е осъдила EVN да плати дължимите такси от преминаването на енергопроводи през публична общинска собственост. Компанията обаче така и не пуска тока. Столичен инвеститор чака 2.5 години EVN да пусне захранване към блока му. Има договор с енергийната компания , който е изтекъл преди 3 месеца. Според договора може да ги осъди за....430 лв.

"Бивш танкист изкопа снаряд от клозета си". Случаят е от улица "Македония" в центъра на Хасково. Добрата новина е че гаубичния снаряд, калибър 122 мм не е опасен понеже е от втората световна война и е без взривател.

"Хепатит плъзна в половината област". Новите случаи за ноември са 37. Добрата новина е че случаите в първоначалното огнище на болестта Харманли, намаляват-едва 14 души. През септември когато епидемията тръгна, толкова го хващаха за седмица.

"Първо строим магистралите, после ремонтираме пътищата" на стр. 2. Това заявил от София министър Росен Плевнелиев. Думите му са повод от "Новинар" да поразпитат какво става с пътищата в областта. Началникът на областно пътно Живко Боговски, успокоява че от 2011-та година са предвидени ремонти на невралгичните зони по пътната мрежа-най-вече около Симеоновград. "Консорциум Юг" пък ще чисти всичките 1062 км пътна мрежа в областта през зимата.

"Лихварски клан замесен в трафика на хора", на крими страницата. Става дума за 4-та заловени палестинци отпреди няколко дни. Те бяха открити в жилище в Димиторвградския квартал Марийно.  Според вестника става дума за бизнес подет от известен лихварин в града.

Лихварството в Димитровград си е нещо като национален спорт. Напоследък обаче полицията го погна и част от лихварите преорентират бизнеса си.

"Небивал спад в продажбите на дистрибутори" алармира в челно заглавие "Хасковска Марица". Според вестника, дистрибуторите на сладкарски изделия например, се молят на търговците да заредят поне за 20 лв. Кризата стегна още повече, а хората пестят за коледни и новогодишни подаръци.

"Светкавични действия срещу 11 годишното еднолично управление на града" За това призовава другарят Станчев-областен лидер на БСП. Година преди местните избори, лозунгите отново излязоха на мода.

"Дръжте прасетата само в кочините". Иновативното предложение е заради предупреждение от РИОКОЗ за реална възможност от трихинелоза. Не че има такъв случай, но може и да има доколкото дните около празниците са известни като "Свински и вински".

"Служебна победа за Сити път за осветлението." За ен-ти път "Сити път" ще осветява Хасково. Тарифата е по 113 лв за поддръжката и смяна на 1 крушка. Толкова излиза при цена на поръчката 375 хиляди лева за година. "Осветител" на годината ще е 29 годишен младеж на име Кирил Петканов Проданов, собственик на "Сити Път". Той или негов пълномощник дори не си направили труда да присъстват на отварянето на офертите в общината, явно сигурни в успеха си. Там присъствал другият участник-столичната фирма "Улично осветление" ЕАД. Както често ги сполетява софианците на хасковските търгове, те бяха дисквалифицирани. Защо, от общината не казват.

"Хасковлия копае WC, намира снаряд"-водещо на криминалната страница.

На 4-та страница-тънкости и чалъми за да си осигурите риба за Никулден, направо от реката.

Това е по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини