От х:

Днес в x:

Два случая на СПИН в Хасково

Два случая на СПИН в Хасково от предходните месеци, са отчели местните епидемиолози на Националния център по заразни и паразитни болести. Информация за това така и не оповестена официално. По неофициални данни става дума за 19 годишен тинейджър и зрял човек между 30 и 40 години. Става дума за болни, а не за серопозитивни.

От местната регионална инспекция не отрекоха новината, но не дадоха никакви допълнителни данни. По традиция информация за носители или болни от ХИВ вируса се съобщава съвсем откъслечно, с цел запазване личното достойнство на пострадалите хора. Тестове за СПИН в Хасково се правят задължително на хора които встъпват в граждански брак, на бременни, и при някои специфични професии, както и при заминаване в чужбина. Другото е доброволно, при строго спазване принципите на конфиденциалност.

Болните от СПИН в Хасковско от години се съобщават традиционно на 7-9 случая. Не е ясно дали сега тази бройка е увеличена или не. От националния център оповестиха само общата бройка на заболелите в България- 1252. За серопозитивните само се предполага.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини