От х:

Днес в x:

Хасковлии отсвириха безопасния секс

Румяна Йорданова с удоволствие прие лентичка и презерватив

Хасковлии, особено младежта, тотално пренебрегнаха съветите за повишено полово внимание и безопасен секс, които предлагаха щедро доброволци от хасковски училища. Раздаваните агитационни материали и презервативи бяха отказвани с лека ръка, напук на тазгодишната анти спин кампания преминаваща под мотото "Презерватирай се! " Все пак част от съгражданите позволиха да бъдат закичени с червената лентичка в знак на съпричастност с борбата срещу бича на 20-ти век СПИН. Днес е международния ден за борба с коварната болест.

Особено показателно бе отношението към презерватива. От масово употребяваното за отказ „не ги ползвам“ през грубоватото „кво е това“ та до култови със своята духовитост реплики-“секс с презерватив е като да помиришеш роза с противогаз“. Само дето от розата не се пипва СПИН.

1252 са болните от СПИН в България. За Хасково числото традиционно е по-малко от десет. В областният град страх от СПИН няма и следователно няма усещането за необходимост от безопасен секс, убедиха се репортери и зрители на кампанията. Участници в нея станаха мъже и жени в зряла възраст-над 30 години, които с охота позираха пред фотоапаратите с цел популяризация на кампанията. Румяна Йорданова/ на първата снимка/ дори се забави за бизнес ангажимент за да приеме картичка и лентичка от младежите на Галя Николова от хасковския младежки център. В акцията се включи и съдебната охрана, която пожертва част от обедната си почивка.

Учениците от основен курс, обаче бягаха като дявола от тамян. Не стана ясно от страх или от срам.

Г.Христов

Малцина хасковлии приемаха подаръците с усмивка
Съдебна охрана пожертва обеда си
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини