От х:

Днес в x:

10 лв скоба от вчера. Рапицата опасна за пчелите. Преглед на регионалния печат

"Скобата 10 лв от вчера, слагат я поне 2 седмици", заглавие над главата във вестник "Новинар Юг". Досега свалянето на техническото средство струваше 18 лв. На последното си заседание, общинският съвет отмени поставянето на скоби в синята зона, но решението влиза в сила 14 дни след заседанието на Обс. В този период може да се обжалва. Има и друг вариант-в 7 дневен срок кметът може да спре изпълнението на решенията на Съвета и да ги върне за прегласуване. Едва после почва да тече периода на обжалването, обяснява ресорния замкмет Кирил Керанов. През това време скобите ще си се слагат напълно законно.

"20 тона асфалт на боклука, квартал "Изток" в дупки", чело на вестника. Огромното количество асфалт стои струпано в димитровградският квартал, а в същото време улиците са неасфалтирани. За това сезира кметският наместник. Репортерите установяват на място , че се работи. Друг е въпросът ще се свърши ли до началото на зимата.

"БМВ и такси се помляха". Засечката е станала на кръстовището на Раковски и Дунав при идентичен с много други катастрофи на това място, случай. Едната кола е в средата на кръстовището другата минава на жълто с висока скорост. Няма пострадали, виновно е таксито което е отнело предимството на БМВ-то макар последното, според очевидци, да е "бързало".

"Закриват 5 пункта за скрап" След новите законодателни промени ще останат да работят само пунктовете извън населените места. Директивата от държавата е от 2 400 пункатза скрап в страната да останат само 400.

"Григор Димитров в топ 10 преди топ 100". Хасковският супер-талант в тениса, Григор Димитров, има всички шансове да попадне в 10-ката на БТА за спортист на годината в България. За там са номинирани и сестрите Стоеви, които прославят местната бадминтон школа.

"Кметът изхвърля ГЕРБ от бизнес-центъра" водещо заглавие в "Хасковска Марица". На ГЕРБ е връчено предизвестие, съгласно което трябва да са освободили офиса си в малкият бизнесцентър до 13.30 часа на 3-ти януари. Причината е изтичане срока на наемния договор. Той е до края на 2010-та година. Продължаването му е невъзможно заради неизяснения статут на сградата. Към нея има реституционни претенции.

"Рапицата опасна за пчелите". Много популярната и изгодна напоследък Рапица е опасна за пчелите, алармират пчелари. Причината е, че ако медът не се извади бързо, той кристализира и съответно се превръща в капан за пчелите. Те не могат да презимуват в него, нито да го използват за храна. Иначе медът от рапица е много търсен у нас и в чужбина. Той е бял, прилича на свинска мас и има особен вкус.

"210 хиляди лева за санирането на блок". Толкова струвало да се приложат всички мерки за енергийна ефективност на един 8 етажен блок. Това разкриват домоуправители от София.

"Пожар за малко да изпържи хиляди пилета" водещо на криминалната страница. Небрежност при боравене с открит огън предицзвика пожар в птицеферма до бившия птицекомбинат. Пернатите били отървани от бързата намеса на пожарната.

"Испанка дойде да преподава в Езиковата" обраха я". 33 годишната Бегония получила първото си впечатление от България на аерогарата. Останала без куфар.

"Гранична полиция спешена за проверки по шенген" на стр.4-та. Границата с Гърция пада до средата на следващата година.

"Чалгата и copy-paste нямат място на българската сцена на страница 5-та. Интервю с български режисьор, който се казва Михалков, но за негово съжаление първото му име не е Никита.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини