От х:

Днес в x:

Кметът Иванов изхвърля ГЕРБ Хасково от офиса им

Приемната на ГЕРБ в малкия Бизнесцентър

Кметът Георги Иванов е отказал да продължи договора за наем на ГЕРБ Хасково, научи Haskovo.net. Заповедта за прекратяване на договора е получена днес от служителките в приемната на управляващата партия в малкия Бизнесцентър. Те неохотно потвърдиха информацията.

Според заповедта помещенията трябва да бъдат освободени и предадени с приемо-предавателен протокол на служители на отдел „Общинска собственост“ на 3 януари догодина в 13.30 часа.

Договорът за наем на двете помещения с обща площ 164 кв. м. е сключен през октомври 2009 година. Срокът на договора изтича на 31 декември 2010 година. Градоначалникът мотивира отказа си за удължаването му с решението на ОбС от 24 септември за продажба на офисите на първия етаж на сградата. Припомняме, че на въпросното заседание за първи път се разцепи дотогавашното монолитно мнозинство. Приближеният до кмета дотогава – Златко Марчев, попита дали са уредени реституционните претенции към сградата. Отговори му Таня Стойнова, зам. шеф на ОбС, която каза, че по нейни спомени тези претенции не са уредени по една или друга причина. При това положение общината не може да се разпорежда със сградата, поне не без съгласието на съсобствениците – физически лица.

Въпреки тези аргументи ОбС одобри предложението за откриване на процедура за продажба. Областният управител Румен Данев обаче е спрял това решение и го е оспорил в съда. В момента тече производство в хасковския административен съд. На това основание градоначалникът отказва да продължи договора за наем на ГЕРБ-Хасково.

Тодор Кръшков



 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини