От х:

Днес в x:

ДПС дава рамо на ГЕРБ. Съдят кмета. Преглед на регионалния печат

"Иван Петров с гръцки калъп за тютюна" водещо заглавие в "Новинар Юг". Депутатът от ГЕРБ Иван Петров дава за пример гръцкия модел за тютюна-свободен за договаряне пазар без лицензирани фирми. Това той направи на среща с местните тютюнопроизводители. Мнозинството в региона от тях са от турското малцинство и съответно под влиянието на ДПС. Не напразно там присъстваше и ДПС лидерът Мюмюн Искендер. Като говорител на тютюнопроизводителите той даде едно рамо на герберския проекто закон-производителите ще карат низите директно във фабриките като акцизна стока. От което ще спечели държавния бюджет. Поне на хартия трябва да спечелят и стопаните, като се предвижда тютюнът вече да се продава по 5-6 лв килото. Досега, с националните доплащания тютюнът събураше 3 пъти по-ниска цена.

"Падна температурен рекорд от 1917-та и 2 електропровода." Топло за сезона отчитат от местната синоптична лаборатория. Градусите били с 1.3 повече в сравнение с температурен рекорд от 1917-та година. Вчера бе 21.8 градуса.

"Телевизор гръмна в дома на старица" на страница 3-та. Трудно подвижна баба се нагълтала с дим след като кинескопът на телевизора и гръмнал. Откарана е в болница, където я лекуват с кислород.

"Свиленград-първата евроболница зад граница" на цялата страница 7-ма. Свиленград е единствената болница в областта и една от само 11-те в страната които получават пари по ОП "Регионално развитие". Ще се налеят 47 млн лева европейски пари, обяви управителят д-р Димитър Ермов. На практика това са 5 годишни бюджета на хасковската МБАЛ. Много отделения в свиленградската болница са вече от второ ниво на компетентност-тоест равностойни с областните. Началникът на местното интензивно д-р Евтимов потвърждава нещо което вече обяви пред haskovo.net, че в Свиленград се стремят да оберат лекарския каймак на юга. При това не само от областта а и от други областни центрове, като Стара Загора.

"6.70 лв килограм шаран в магазина, 5 лв на черно" водещо заглавие в "Хасковска Марица". Заради Никулден цените скачали много оплакват се потребители. Ветеринарите вече почнали масови проверки къде се продава нерегламентирано риба. Накрая сигурно ще констатират, че всичко е перфектно. Както всяка година.

С това изчерпваме страница първа, заета от огромна реклама. От втора страница научаваме, че турски хазартен бос ще строи 5 звезден хотел в Свиленград. Това ще е първия 5-звезден хотел в областта, а негов собственик ще е известният Суди Озкан, който вече държи две казина в граничния град.

От страница трета четем, че "Здравко Бъчваря издъни авер". Заловения с мрежи ивайловградски бракониер натопил кърджалиеца Тодор Милушев за съучастник. Последния е шеф на ЖП район Кърджали.

На страница 4-та, разширен репортаж от срещата на Иван Петров с тютюнопроизводителите. Застъпва се тезата на депутата, че без лицензирани прекупвачи, цената на тютюна ще скочи.

На 5-та страница поредното, а може би и последно дело на кмета Георги Иванов по казуса БИЛЛА. Това ще бъде седмото заседание. Както е известно кметът е съден за умишлена безстопанственост, която е нанесла на общината щета в размер на 113 хиляди лева. Те са натрупани от лихви заради отказът на кмета да върне парична гаранция на австрийската верига. БИЛЛА тръгна да строи хипермаркет в областния град, но се отказа.

Цял екип на "Хасковска Марица" на практика припомнят досегашния ход на делото, плюс няколко риторични въпроси. Подтекста е, че кмета има за какво да бъде осъден ако се разгледат всички събрани доказателства. Присъдата е от 2 до 8 години затвор. Всъщност, предварителните информации сочат, че най-вероятно ще последва оправдателна присъда. Както и по случая Дусман.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини