От х:

Днес в x:

Бракониер оглави протестите в Ивайловград. Преглед на регионалния печат

"Бракониер оглави протестите в Ивайловград" пише "Хасковска Марица". Над 1000 души са се включили в подписката на ивайловградчани, с която се протестира срещу събарянето на незаконните постройки в чашката на язовира. 1000 души са кажи-речи половината от пълнолетното население на града. Само че лицата, които оглавяват протеста са докарали главоболие на риболовната инспекция ИАРА. Оказва се че бракониер с 4 акта за улов на риба се изживява като говорител на народното недоволство. Това е Димитър Атанасов, който сътвори невиждан екшън в ранната пролет тази година. Тогава беше спипан от ИАРА в лодка пълна с мрежи насред язовира. Като видял инспекторите, Атанасов хукнал да бяга като зарязал в лодката детето си. После все пак бил спипан и обложен с 4 акта които жали в съда. Според мотивите за жалбата, не бракониерствал, а излязал на разходка с лодка.

В тоя Ивайловград нещата започнаха да изглеждат така - половината се занимават с незаконен добив на гнайс /облицовъчен камък/, другата половина с незаконен улов на риба.

Футболистите от детския отбор на "Хасково 2" станаха носитерли на купа "Димитър Хараланов". Традиционния детски турнир се проведе в зала "Спартак". Триумфът на хасковлийчетата е запечатан на огромна снимка,красяща първа страница.

"Стефан Димитров замотава и обект по ПУДООС". Става дума за проект за канализация на стойност около 1 млн. Първия етап по полагане на канализация е извършен, за втория от общината не са поискали пари. Парите са изцяло държавни и се привеждат автоматично стига да се изпратят документи за завършен първи етап. Вместо да ги изпрати, общината асфалтира улица с недовършена канализация, уточнява вестника. Сега данъкоплатеца ще трябва да се бръкне двойно за ново разкопаване и нова канализация.

"ГЕРБ иска либерализация на пазара с тютюн". Това щяло да компенсира националното топлащане за тютюна което отпада от следващата година. В Гърция килото тютюн било  повече от 4 лв, тук го изкупували за стотинки. То хубаво, ама ако се окаже че качеството на родния тютюн си е за стотинки? Комай всички родни селскостопански стоки са с неизгодна себестойност и затова ги цакат я турски домати, я канадски пилета или унгарска пшеница.

"Довчерашни съратници на кмета се врътнаха в ОБС"-на цялата страница 4-та. Новото мнозинство поименно изброено. Преглед на последната сесия, която прекрои местната власт в полза на довчерешната опозиция.

"Продават безмитната" водещо заглавие в "Новинар Юг" Западналите след влизането ни в европейския съюз безмитни зони трябваше да се реорганизират със свежи инвестиции. Държавата дори създаде миналата година специална компания за това с капитал от 100 млн лева. Сега обаче приоритетите са се сменили и "Свободната зона-Свиленград" ще бъде продадена, заедно с безмитните зони в Русе и Видин.

"Иван Петров държи областинят Данев" интервю на цялата 6-та страница с Вълчо Митрушев. Този последния бе неудачния кандидат за кмет на Димитровград от листата на ГЕРБ. Остана 4-ти, но по думите му се е справил добре на изборите, работил честно за партията. Областният координатор Иван Петров обаче не го харесвал, защото му пречел да кадрува по места. Петров държал и областният Данев. С какво точно го държи не се съобщава. Местните избори наближават и много хора тепърва излизат от фризера.

"28 свалиха скобите в Синята Зона"-водещо на стр. 2. С толкова гласа отпадна закопчаването на автомобилите за неправилно паркиране в синята зона.

"Спипаха 36 хиляди франка менте у кебапчия от автобитака". Въльо С.-кебапчия от димитровградския автобитак си докарвал допълнително с печатане на фалшива валута. За подобно нещо лежал в затвора и в Италия. За същото бил спипан и в Казанлък. Още едно място му трябва за да направи Голям шлем.

Това бе по-интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини