От х:

Днес в x:

Отвличат сърбин на Калотина, захвърлят го край Димитровград

32-годишнен сръбски гражданин, шофьор на ТИР, Милан Манчич е бил захвърлен от похитители в района на Димитровград тази сутрин около 6 часа сутринта. Без видими наранявания, той се е представил сам в РПУ Димитровград, където съобщил за грабеж и отвличане. За случая загатна вътрешния министър Цветан Цветанов днес пред журналисти в столицата. Той обаче отказа да огласи повече данни, защото се водело разследване.

По източници на haskovo.net, сърбинът разказал на полицията, че превозвал медни тръби. Вчера влязъл в България през Калотина, около 14 часа. На три километра от границата чул нещо като изстрел. Помислил че спукал гума и слязъл да провери. Тогава бил нападнат от 2 въоръжени лица. Те го заставили да кара към столицата. Малко преди София, го прехвърлили в микробус със затъмнени стъкла. В него Милан пътувал 14 часа. Осъмнал сутринта на бензиностанция по пътя Хасково Димитровград.

След разпит в хасковската полиция, сърбинът бил върнат обратно в София по изрично настояване на Главна дирекция Криминална полиция. Полицаите се съмнявали във версията на сърбина, допускали че може да става дума за инсценировка. До момента не е открит нито откраднатия камион, нито стоката нито свидетели. Самият Милан Манчич е без каквито и да е наранявания, само с парченца тиксо по ръцете.

От хасковската полиция днес не оповестиха никакви подробности по случая.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини