От х:

Днес в x:

ОбС обяви скобите в Синята зона за незаконни

Скобите за неправилно паркирани автомобили в Синята зона в Хасково са незаконни, стана ясно от днешното решение на ОбС. Този тип „услуга“, както и паяка, са абсолютно незаконни, обяви от трибуната Ирена Узунова от ГЕРБ. По думите й това ще е така, докато общинската администрация не представи подробен отчет колко струва всяка една от дейностите, а Общинският съвет ги одобри.

Припомняме, че според наредба на ОбС размерът на таксата, събирана за скобите – (18 лева с ДДС), се определя със заповед на кмета. „Нито една такса по закон не може да бъде определяна със заповед на кмета“, обясни Ирена Узунова, която е юрист. „Трябва ОбС да разгледа лев по лев и стотинка по стотинка колко да струва всяка една такава „услуга“. Нека не гледаме на нашите съграждани като на брашнян чувал, който да изтръскваме с всякакви глоби и такси“, допълни тя.

След гласуването ОбС изхвърли от наредбата текстовете, които упълномощаваха кмета да определя размера на тези такси. Така на практика поставянето на скоби на неправилно паркирали в Синята зона автомобили става незаконно.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини