От х:

Днес в x:

Почна люспенето в ГЕРБ. Хора на Масларова изкупили цели улици в Стара Загора. Преглед на печата

Почна се – д-р Митрушев аут от ГЕРБ, водещо заглавие от първа страница в „Новинар юг”. Нароченият за изключване бе лидер на партията в Димитровград, но после организирал тайно отцепническо събрание. Решение за изгонването му обаче трябва да се вземе от централата на ГЕРБ в София.

12 л дъжд за час: изпомляха се. Акцент над главата на вестника. Става дума за катастрофите вчера, описани на 3 страница.

Глад за шивачки, няма кой да работи, водещо заглавие на 2 страница. Повод за публикацията са редовните обяви за шивачки, които местни фирми пускат всеки месец. Шефовете се оплакват от работничките, те пък от шефовете. Макар че е много просто – като няма кой да плаща, няма и кой да работи.

Осъдиха 8, продавали дрога на ученици, акцент от криминалната страница. Тарторите – Милен Бакалов –Мезето и Иван Атанасов, пласирали наркотици край димитровградски школа, влизат зад решетките за по 3 години и 10 месеца. Останалите от бандата също ще лежат, но по-кратко.

Григор омаха №66 на старта в Хелзинки, дописка от спортната страница. Хасковският тенисист надви  поставеният под №1 в турнира във Финландия Тобиас Кемке. Битият е 66-ти в световната ранглиста.

Кметът на Сан Хуан награди хасковската легенда на борбата, заглавие от 12 страница. Кметът на столицата на Пуерто Рико – Хорхе Сантини, връчи на Димо Костов почетна грамота в знак на благодарност за 15-годишния му труд.

Хора на Масларова изкупиха цели улици в Стара Загора, акцент над главата в „Хасковска Марица”. Думите са на шефката на „Старозагорски новини” Йовка Великова. Интервю с нея – на страница 5.

Главният прокурор изненадващо в Хасково, водещо заглавие на първа страница в броя. Борис Велчев вчера следобед дойде в местната прокуратура повече да слуша, но все пак и да зададе няколко въпроса. Повече яснота за посещението му се очаква да има днес.

„Европът 2005” избутан от проекта за 10-те млн. лв.? Друг акцент от първа страница. Фирмата, смятана за близка до пресния опозиционер в ОбС Златко Марчев, е трябвало да поеме реконструкцията на Градската градина, но там все още не се работи. За сметка на това останалите три фирми от консорциума, който спечели обществената поръчка, вече започнаха обектите си.

5111 ферми в Хасковско заплашени от затваряне, водещо заглавие на 2 страница. Това ще стане факт от 2012 година поради невъзможност да изпълнят изискванията на ЕС.

Актриса падна от стълби в театъра, друго заглавие от страницата. Пловдивчанката Ваня Шекерова вчера паднала на сцената, а колегите й извикали Бърза помощ. Няма нищо счупено, установили лекарите при прегледа. Следобед репетициите били възобновени.

Клошарка вехне на спирка, отказва помощ, водещо на 3 страница. Нефизе се подзиваше преди време на Зеленчуковия пазар, но бе прогонена оттам след протести на търговци. Сега се е приютила на спирката до църквата „Св. архангел Михаил”, където явно възнамерява да прекара очакваната люта зима.

28 жертви взеха катастрофи в областта, заглавие от 4 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков   

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини