От х:

Днес в x:

Частен влак дерайлира край Димитровград

В петък на обяд е дераилирал влак по линията край Димитровград, след спирка Меричлери в посока Михайлово. Движението в участъка е било затворено за 5 часа, после възстановено с намалена скорост. Информацията е на наш читател, който днес ни предостави снимки на инцидента. Той не бе съобщен, нито потвърден от нито една официална институция.

Читателят ни се подписва с ник-а „Машинист“. Обясненията подсказват професионални умения в сферата.

Според информацията, от релсите е излязъл четвърти по ред вагон от товарен влак собственост на фирма Мавимекс (не на БДЖ). Инцидентът е станал на 4 км след гара Меричлери.

Авариралия вагон се е водил празен, но в него е имало около 7 кубика чакъл с плътност 1,7 - 1,8 тона на кубик. Те са били складирани в десния товарен отсек на вагона. При накланянето на вагона в дясна крива са се повдигнали външните колела, което е довело до дераилирането.

Движението на влаковете било спряно от 12:20 до 17:30 ч. В този интервал пътниците от един влак от Димитровград до Стара Загора са извозвани с автобуси.

След отстраняването на проблема мястото е пуснато за движение със скорост 25 км/ч с дължина 300 метра.

Влакът е собственост на частната фирма Мавимекс занимаваща се с ЖП строителство. Те са изградили индустриалния ЖП клон на фирма Каолин между Димитровград и село Крум.

Б.Р. Haskovo.net ще публикува без ограничения подобни сигнали, които касаят обществения интерес, стига разбира се да са потвърдени.

Авариралия вагон
Инцидентът е затворил линията за 5 часа

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини