От х:

Днес в x:

Крокодилът с подово отопление, поддържат му 26°С

Мария се чувства добре

Крокодилът в хасковския зоопарк от днес е с включено парно. Ръководството на парка взело решението, заради застудяването през тази седмица. Според синоптиците няма да става по-топло, затова персонала накладе котела още в 5 сутринта.

Монтираните радиатори по клетките поддържат температура от 25-26 градуса. Специално за влечугото е изградено подово отопление под бетона. То подгрява и водата в малкото изкуствено езерце, където крокодила прекарва по-голямата част от времето си. Индикация че на животното му е комфортно топло, бе и засилената му активност. На няколко пъти пробва да захапе обектива на нашия фоторепортер. Скоростта му на придвижване бе висока.

Когато бе доставен в хасковския зоокът през септември, крокодилът почти не помръдваше от мястото си отвън. Тогава херпетологът Георги Русев обясни че при температури под 20 градуса влечугите спират да се движат и хранят, а при под 18 градуса могат да умрат.

Влечугото е от вида нилски коркодил, който се брои за човекояден. Хасковският екземпляр е само на детските за него 18 години. Понеже Haskovo.net първи отрази новината за пристигането му, получи от дарителите правото да го именува. Избрахме му името Мария.

Мария бе дарена на местния зоокът от тракийското херпетологично дружество.

Г.Христов

Особено във водата
Парното поддържа 26 градуса

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини