От х:

Днес в x:

Нов шеф и кройка в комисиите на ОБС. Преглед на регионалния печат

"Нов шеф и кройка в комисиите на ОБС" съобщава в челно заглавие "Новинар Юг". Предложенията за създаване на нови комисии идват от опозицията. Тя евентуално ще бъде подкрепена от част от досегашното мнозинство в общинския съвет. Така може и да настъпи пълно преструкториране на комисиите в които се кове местното законодателство. Съставът на 7 членната комисия по предотвратяване на конфликт на интереси ще разпали най-много страстите, прогнозира Новинар.

"Димитровградчанин и двама хасковлии точат банкомати в ЕС", заглавие над главата на вестника. Димитровградчанина Петър Иванов бил сред тарторите на 10 членна банда вършеела из банкоматите в Европейския съюз. Подробности на страница 3-та.

"Спират детските на 191 семейства заради неизвинени отсъствия", традиционното отчитане на социалните в края на месеца. Детските се спират за 5 и повече неизвинени отсъствия. Най-много бягат от час в Димитровград.

"По 500 кожи от байряма дневно". Голямо колене, голямо чудо през тазгодишния байрам. Той между другото още не е свършил. Правоверните спазват древната традиция-"три дена яли пили и се веселили".

"22-ма глобени заради пушене" Резултатите се отчитат на връх световния ден без тютюнев дим 18-ти ноември. Резултатите от контролната дейност през годината са смешни и това е провокирало редакционния коментар на вестника.

"Граждани и бизнес срещу такса смет за пусти сгради" водещо в "Хасковска Марица". Неуточнено кои граждани и кой бизнес недоволстват от отмяната през 2008-ма година на текст от Наредбата за местни данъци и такси, според който от такса смет се освобождават хора, които не ползват имотите си. От 2008-ма всеки който има имот трябва да си плаща и това е причината много от вилите на Кенана да нямат акт 16 например, поради неплатен налог.

Проблемът в случаите, които са стигнали до медиите, показват на един определен етап, че хората дето уж не живеят в имотите си и не искат да плащат данъци...навъртат сметки за ток и вода в тях. Което няма как да стане ако ги няма там. Освен това звучи абсурдно да строиш хубави големи вили за да не живееш в тях. А дали го ползва собственика или го е дал под наем е без особено значение. Имота се използва или може да се използва, когато реши собственикът. Данъка за колата го плащаме независимо дали я караме, нали?

"Ал. Киримов изкупи имотите на бившето КБУ, прогони кооператорите" над главата на вестника. Александър Киримов е шефът на строителната фирма "Алекса". Имотът всъщност е сградата между "ТК 21-ви век" и Първа поликлиника. Твърди се че тя принадлежи на бивша трудово производствена кооперация, но части от имота са отдадени, продадени и препродадени и в дъното стои Киримов. На стр. 5-та.

"НАП и МВР хванаха нелегално такси" 44 годишен карал по линията Хасково-Димитровград без да издава фискални бонове. Това е цял бизнес по маршрута. Вози се на цената на билета, по бързо и по-удобно от автобусите. Що се отнася до фискалните бонове, самите клиенти не ги искат. Именно отказът им да сътрудничат на контролните органи е предпоставка този бизнес да процъфтява. Иначе хората остават на милоста на разписанията на автобусите, които от горчив опит знаем че никога не са точни.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини