От х:

Днес в x:

Наказват учители от дома-не съобщили навреме за побоя

Тепърва ще се ще реши какви наказания ще бъдат наложени и на ръководството и преподавателите от дом "Асен Златоров", за това че не са информирали своевременно отдел "Закрила на детето" за пребитата Мима Радева.За побоя служителите на социалната агенция научили ден по-късно и то от учителите на 8-годишното момиче.Преподавателите от ОУ"Св. св. Кирил и Методий" подали сигнал, като Мима влезнала в час с посинено и подуто лице. Това информира началникът на регоналната дирекция "Социално подпомагане" Грета Иванова.

От дома е трябвало да ни уведомят за побоя незабавно. Той е станал след 16.00 часа на 16 ноември. А даваха обяснения за него ден по-късно, обясни социалната шефка.

Не подадохме сигнал до отдела, защото побоя стана след края на работния време, оправда забавянето директорката на дома Невена Желязкова. Тя информирала дирекцията за инцидента на следващия ден.

Момичето бе пребито от друг възпитаник на дома- 14-годишният Станимир Захариев. Мима се разплакала по време на следобедните занимания в дома, но причината за сълзите не е ясна. Възпитателката помолила Станимар да я отведе в телевизионната зала,за да се разсее. Когато влезнали в стаята, незнайно защо, Станимир се нахвърлил срещу момичето. Нанася й няколко силни удара в лицето. На следавщия ден Мима отива на училище със синини и отток на лицето.

Поредно заседание на комисията за борба с противообществените прояви на непълноленти и малолетни ще реши съдбата на 14-годишния Станимир Захариев. Вариантите са два. Да бъде заведе възпитателно дело и преместен в друг социален дом. Или да продължи посещенията си при психолог. Психолог работи и с Мима Радева.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини