От х:

Днес в x:

Карат обгорели от авария в София. Нямало хирург в Хасково

Гръмнали ел табла в пречиствателната обгори двама работници

Двама работници на строящата се хасковска пречиствателна станция пострадаха от производствена авария тази сутрин. Тя бе предизвикана от гръмнало ел табло. Възникналия от него пожар обгорил ръцете на 54 годишния Стоян Стойков и 37 годишния Иво Бояджиев.

Двамата спешно бяха транспортирани в хасковското хирургично отделение. След преглед от д-р Андреев, те са пренасочени към поликлинично лечение. Придружени от свои колеги, мъжете отиват в ДКЦ 1 известно още като първа поликлиника. „Действително пристигнаха мъже с превързани ръце. Обясних им че нямам хирург. Такъв ще дойде едва в 14 часа“ обясниха ситуацията от регистратурата. Като чули това, мъжете, които били там още в 10.30, незабавно напуснали. „За това време ще бъдем в София“, казал единия от пострадалите. Според запознати, те незабавно отпрашили за лечение в столицата.

„Имаме договори с хирурзите д-р Желязков и д-р Честименов. Те идват от болницата, но в 14 часа. Няма какво да правим“ обясника от ДКЦ-то.

Състоянието на пострадалите обаче не е тежко, успокоиха от хасковската хирурзия. Обстоятелствата при които е станала аварията бяха потопени в дълбока тайна. „МРРБ/Възложителят/ ни каза да пазим тайна“ изръмжа нелюбезно мъж, на който не му стигна учтивостта дори да се представи. Екипи на EVN и хора на изпълнителят Байуотър бяха обградили мястото на аварията и не позволиха да бъдат снимани дори изгорелите табла. Тепърва ще се прави проверка за установяване безопасността на труд, казаха от хасковската инспекция по труда.

Г.Христов

Неиндефицирани субекти категорично отказаха информация и снимки на мястото на инцидента
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини